Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιστορίες που «κρύβονται» πίσω από τις μικρές καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή μας προς το καλύτερο

Ιστορίες που «κρύβονται» πίσω από τις μικρές καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή μας προς το καλύτερο

Άνθρωποι και ιδέες πίσω από τα καινοτόμα προϊόντα που μας συντροφεύουν στην καθημερινότητα, κάνοντας ξεχωριστή, εύκολη, απολαυστική κάθε μικρή στιγμή της ζωής μας!

Αλήθεια, πόσο διαφορετική θα ήταν η καθημερινότητά μας, δίχως όλες αυτές τις πολύτιμες, μικρές καινοτομίες, οι οποίες την κάνουν εύκολη, ξεκούραστη, ακόμη και απολαυστική κάποιες φορές; Αρκεί να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να προσπαθήσουμε να φανταστούμε για λίγο, πώς θα ήταν η ζωή μας αν ζούσαμε σε μία εποχή στην οποία δεν είχε εφευρεθεί το υγρό για το πλύσιμο των πιάτων, η ξυριστική μηχανή ή χειρότερα, οι πάνες μίας χρήσης για τα μωρά.

Μοιάζει απίθανο, όμως, σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» με γρήγορες ταχύτητες, δεν δίνουμε τη σημασία που πρέπει στις μικρές καινοτομίες, οι οποίες εφευρεθήκαν για να μας επιτρέπουν να συμβαδίζουμε με τον ρυθμό της. Αν μπορούσαμε με κάποιον τρόπο, όμως, να μάθουμε την ιστορία αυτών των προϊόντων, θα γνωρίζαμε διακεκριμένους επιστήμονες και ειδικούς οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή του κλάδου τους, ανθρώπους που αφοσιώθηκαν σε έναν και μόνο σκοπό: Να μελετήσουν κάθε μας κίνηση και συνήθεια σε κάθε ηλικία, ώστε να βελτιώσουν τις μικρές στιγμές της ζωής μας, θέλοντας να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι που εργάζονται ακούραστα για να εκπληρώσουν και τη σπουδαία, διαχρονική δέσμευση της P&G στο να συνεχίσει να μας προσφέρει ανεκτίμητες αλλά προσιτές καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή μας προς το καλύτερο. Και για να γνωρίσουμε καλύτερα τους καινοτόμους «συμμάχους» που μας συντροφεύουν καθημερινά, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις ιστορίες τους, τη διαδρομή τους μέχρι να καταλήξουν στα σπίτια μας.

Η ευρηματικότητα ενός παππού μας χάρισε την πρώτη πάνα μίας χρήσης

Κι όμως, τα Pampers που έχουν αγκαλιάσει εκατομμύρια μωρά σε κάθε άκρη του κόσμου, δημιουργήθηκαν το μακρινό 1950 από έναν παππού, στην προσπάθειά του να βρει έναν πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για να αλλάζει την πάνα του εγγονού του. Κάπως έτσι, λοιπόν, προέκυψαν τα Pampers, τα οποία έκτοτε έχουν αναβαθμιστεί με μία σειρά από διαδοχικές καινοτομίες που σήμερα μας δίνουν τη δυνατότητα να φοράμε στα μωρά τα προηγμένα Pampers Premium Care. Πρόκειται για τις καινοτόμες πάνες με κάλυμμα DermaComfort, το οποίο περιέχει 1000 απορροφητικούς μικροπόρους, απομακρύνει άμεσα την υγρασία από το δερματάκι του μωρού και την κλειδώνει μέσα στην πάνα.

Επίσης, τα Pampers έχουν μεριμνήσει και για τους μικρούς «μαχητές», τα πρόωρα μωράκια που ζυγίζουν μόλις 800 γραμμάρια. Μάλιστα, χρειάστηκαν πάνω από 10.000 ώρες έρευνας, περισσότεροι από 100 ειδικοί μονάδων εντατικής θεραπείας νεογνών, για να δημιουργηθεί η πιο μικρή πάνα, αυτή που διατίθεται δωρεάν σε όλα τα μαιευτήρια της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη πάνα διαθέτει καινοτομίες όπως οι αθόρυβες κολλητικές ταινίες που εξασφαλίζουν τον απρόσκοπτο ύπνο των πρόωρων μωρών, μέγιστη απορροφητικότητα σε όλη της την επιφάνεια για να παραμένουν τα μωρά στεγνά, ελαστικότητα στα πόδια, για να αναπτύσσονται σωστά και εύκολη εφαρμογή.

Όσο για τα μωρομάντηλα, η Pampers μας προσφέρει τα δερματολογικά ελεγμένα Pampers Harmonie Aqua Wipes, κατασκευασμένα από 99% νερό και υψηλής ποιότητας βαμβάκι με ίνες 100% φυσικής προέλευσης. Πρόκειται για ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προστατεύει το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού, προσφέροντάς του μια απαλή εμπειρία καθαρισμού, χωρίς οινόπνευμα, άρωμα, χρωστικές ή πλαστικό.

O King C. Gillette έφτιαξε μία ξυριστική μηχανή «ό,τι καλύτερο για τον άντρα»

Όσοι άντρες απολαμβάνουν κατ’ οίκον ένα ξύρισμα επαγγελματικών προδιαγραφών, χρωστούν αυτό το προνόμιο στον King C. Gillette, ο οποίος το 1900 δημιούργησε την πρώτη λεπίδα ασφαλείας, τόσο λεπτή και ακριβής που ακόμη και οι ειδήμονες του MIT θεωρούσαν πως ήταν αδύνατο να δημιουργηθεί. Η ιστορία του King C. Gillette είναι στην πραγματικότητα ένα «ταξίδι» προς την αέναη αναζήτηση της τελειότητας.

Ναι, πρόκειται για ένα ατέρμονο «ταξίδι» καινοτομίας, το οποίο συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, περισσότερα από 100 χρόνια μετά, εμπνέοντας και παρακινώντας τους ειδικούς να συνεχίσουν να εξελίσσουν τη διαχρονική, παραδοσιακή εμπειρία του ξυρίσματος, κατασκευάζοντας ξυριστικές μηχανές που θεωρούνται ό,τι καλύτερο για τον άντρα. Πότε θα σταματήσουν να προσπαθούν; Όταν κατασκευάσουν την ξυριστική μηχανή που δεν θα επιδέχεται καμία βελτίωση.

Προς το παρόν, έχουν φτάσει μέχρι την κορυφαία καινοτομία Gillette ProGlide. Πρόκειται για μία ξυριστική μηχανή εξοπλισμένη με την τεχνολογία FlexBall™, η οποία σχεδιάστηκε για μέγιστη επαφή με κάθε γωνία του ανδρικού προσώπου. Μάλιστα, κάθε μια από τις πέντε ProBlades™ λεπίδες προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στον χειρισμό, μεγαλύτερη ακόμα και από ένα χειρουργικό νυστέρι.

«Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν…» εκτός αν έμαθαν για το Fairy Max Power

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την επική διαφήμιση του 1988 με τα εορταστικά γεύματα στη Βιλαρίμπα και το Βιλαμπάχο, από την οποία βγήκε το all time classic σλόγκαν «στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν» και συστήθηκε στο κοινό της Ελλάδας το αγαπημένο μας Fairy. Βέβαια, από τότε το Fairy έχει εξελιχθεί κάνοντας ακόμη πιο εύκολο και γρήγορο το πλύσιμο των πιάτων και όλα αυτά χάρη στο υγρό πιάτων Fairy Max Power για πλύσιμο στο χέρι και χάρη στις κάψουλες πλυντηρίου Fairy Platinum Plus.

Όσον αφορά στο Fairy Max Power, πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν που μας δίνει τη δυνατότητα να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία του νερού στους 23°C, δηλαδή σε θερμοκρασία δωματίου, εξοικονομώντας έτσι έως και 50%* ενέργεια. Συνεπώς, δεν χρειαζόμαστε πια ζεστό νερό για να πλύνουμε αποτελεσματικά τα πιάτα μας, αλλά ούτε και να τρίβουμε ατελείωτα. Διότι, με έως και τέσσερις φορές λιγότερο τρίψιμο στα ξεραμένα λίπη, τα πιάτα θα είναι καθαρά και αστραφτερά! Μάλιστα, αν επιλέξουμε και τη συσκευασία με το ανάποδο μπουκάλι, θα χρησιμοποιήσουμε μέχρι και την τελευταία σταγόνα.

Κάπου εδώ, βέβαια, προκύπτει το εξής ερώτημα: Πώς είμαστε σίγουροι ότι οι 23°C αρκούν; Ο αριθμός προέκυψε έπειτα από έρευνα που έγινε σε καταναλωτές στην Ελλάδα και βάσει των αποτελεσμάτων η P&G μπόρεσε να προσδιορίσει τον μέσο όρο του ποσοστού της ενέργειας (απαραίτητη για να ζεσταθεί το νερό) που μπορούν να εξοικονομήσουν τα νοικοκυριά, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία πλυσίματος των πιάτων από τους 36°C στους 23°C.

Για όσους χρησιμοποιούν το πλυντήριο πιάτων, οι ταμπλέτες Fairy Platinum Plus είναι η μικρή καινοτομία που χρειάζονται στην καθημερινότητά τους, καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένες για να δρουν τη στιγμή που πέφτει το νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν πεντακάθαρα πιάτα, ακόμη και αν επιλέξουν έναν σύντομο κύκλο. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο ρεύμα θα απολαμβάνουν το πιο αστραφτερό αποτέλεσμα.

Μία μικρή καινοτομία του 1969 μας προσφέρει άψογη καθαριότητα στα ρούχα

Λίγα πράγματα συγκρίνονται με τη φρεσκάδα που μας προσφέρει ένα φρεσκοπλυμένο ρούχο όταν το φοράμε και ειδικότερα όταν αυτό το ρούχο έχει πλυθεί προηγουμένως με Ariel. Από το 1969 μέχρι και σήμερα, το Ariel αναλαμβάνει το πλύσιμο των ρούχων σε χιλιάδες νοικοκυριά της Ελλάδας, ενώ το 2000 ήταν αυτό που έφερε στα σπίτια μας την επανάσταση της κάψουλας, κάτι τόσο μικρό αλλά τόσο καινοτόμο και χρήσιμο.

Χρειάστηκαν 8 χρόνια έρευνας, 50 πατέντες, 2000 τεστ καταναλωτών, 6000 τεστ σε διαφορετικές συνθήκες για άψογη καθαριότητα με κάθε ποιότητα νερού, αλλά κυρίως σε θερμοκρασία 30°C. Γιατί; Επειδή το πλύσιμο των ρούχων καταναλώνει ενέργεια και όσο πιο υψηλή θερμοκρασία χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο των ρούχων, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η κατανάλωση ενέργειας, αλλά και το αποτύπωμα του άνθρακα στο περιβάλλον.

Πλένοντας σε πιο χαμηλή θερμοκρασία με τις κάψουλες Ariel, το πλύσιμο γίνεται πιο οικονομικό για όλους, άλλα και λιγότερο επιβλαβές για το περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μικρή αλλά σημαντική καινοτομία στο πλύσιμο των ρούχων, εξοικονομούμε ενέργεια έως και 60%** σε κάθε πλύση. Μάλιστα, αν όλοι στην Ευρώπη επέλεγαν να πλένουν τα ρούχα τους στους 30°C, θα περιορίζαμε τόσο πολύ το αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον, που θα ήταν σαν να απομακρύναμε 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα από τους δρόμους.

*  Γυρνώντας τη θερμοκρασία από τους 36°C στους 23°C
** Εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται με τη μείωση της θερμοκρασίας πλύσης από 60°C σε 30°C σε κανονικό κύκλο

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024