Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθώα η 19χρονη που είχε πέσει θύμα trafficking

Αθώα η 19χρονη που είχε πέσει θύμα trafficking

Το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές αποφάσισε, την αθώωση της κοπέλας

Αθώα κρίθηκε σήμερα η 19χρονη κοπέλα που είχε πέσει θύμα trafficking, ενώ κρατούνταν στην Ηλιούπολη. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε την αθώωση της κοπέλας.

Συγκεκριμένα, το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές αποφάσισε, την αθώωση της κοπέλας η οποία είχε παραπεμφθεί σε δίκη για την κατηγορία ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Ανέγκλητη πράξη

Σήμερα στο δικαστήριο, η υπεράσπιση της 19χρονης προσκόμισε στο δικαστήριο απόσπασμα της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που δίκασε την υπόθεση της εμπορίας ανθρώπου και μαστροπείας για την οποία καταδικάστηκε ένας αστυνομικός και ένας ακόμη κατηγορούμενος. Από το απόσπασμα προκύπτει ότι «κατά τον χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα» η κοπέλα ήταν αιχμάλωτη.

Ως προς το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικων ουσιών για ιδία χρήση, η νεαρή γυναίκα απαλλάχθηκε, καθώς το δικαστήριο χαρακτήρισε ανέγκλητη την πράξη, η οποία από το 2010 έχει μετατραπεί σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.

Πώς η γυναίκα βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Η γυναίκα βρέθηκε κατηγορούμενη μετά από καταγγελία που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε βάρος της της, η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης και παραπομπή της σε δίκη για σήμερα.

Η υπόθεση της δίωξης σε βάρος θύματος μαστροπείας προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου «λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της» που ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών «να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο Δικαστήριο της 26/2/2024».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024