Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 10 δισ. αναμένει το Κίεβο από την Ουάσινγκτον

Πάνω από 10 δισ. αναμένει το Κίεβο από την Ουάσινγκτον

«Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία»

Η Ουκρανία είναι πεπεισμένη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα την «εγκαταλείψουν» μπροστά στη Ρωσία και τελικά θα ψηφίσουν υπέρ της αποστολής βοήθειας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μπλοκάρεται στο Κογκρέσο για μήνες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιγκάλ.

«Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία όσον αφορά την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη», δήλωσε ο Σμιγκάλ σε φόρουμ στο Κίεβο με αφορμή τη δεύτερη επέτειο της ρωσικής εισβολής στη χώρα αυτή. Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο Ουκρανός πρωθυπουργός είπε ότι το Κίεβο αναμένει να λάβει φέτος από τις ΗΠΑ οικονομική βοήθεια ύψους 11,8 δισ δολαρίων.

Καθυστερήσεις στην παράδοση των δυτικών όπλων στην Ουκρανία

Περίπου το 50% των δυτικών παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία δεν φθάνουν εγκαίρως, υπογράμμισε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. «Προς το παρόν, η δέσμευση δεν είναι συνώνυμη με την παράδοση, το 50% (αυτών) των δεσμεύσεων δεν εκπληρώνονται έγκαιρα», δήλωσε ο υπουργός. Εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων, «χάνουμε ανθρώπους, θα χάναμε εδάφη», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επανειλημμένως προτρέψει τους δυτικούς συμμάχους του τις τελευταίες ημέρες να παραδώσουν στρατιωτική βοήθεια «στην ώρα τους», απαιτώντας συγκεκριμένα πυρομαχικά, περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και μαχητικά αεροπλάνα.

Ο Ζελένσκι προτρέπει τους δυτικούς να στέλνουν τα όπλα εγκαίρως

«Ξέρετε πολύ καλά τι χρειαζόμαστε για να προστατεύσουμε τους ουρανούς μας, να ενισχύσουμε τις χερσαίες μας δυνάμεις, τι χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε τις επιτυχίες μας στη θάλασσα, και ξέρετε πολύ καλά ότι το χρειαζόμαστε έγκαιρα και βασιζόμαστε σε εσάς », είπε χθες ο Ζελένσκι κατά τη δεύτερη επέτειο της ρωσικής εισβολής.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις όπλων συνέβαλαν στην αποτυχία της αντεπίθεσης του Κιέβου το καλοκαίρι του 2023. «Πέρυσι, κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, είχαμε πολλά πολύ χρήσιμα πράγματα, πολλά πολύ σημαντικά πράγματα, αλλά δεν έφτασαν όλα στην ώρα τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (pic)

Στα 85 του χρόνια ο θρυλικός Σέσαρ Λουίς Μενότι άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024