Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πεδίο μάχης η Γεωπονική Αθηνών - Κάηκαν δύο λεωφορεία και ένα ΙΧ

Πεδίο μάχης η Γεωπονική Αθηνών – Κάηκαν δύο λεωφορεία και ένα ΙΧ

Σημαντικές υλικές ζημιές σε κάδους και σταθμευμένα αυτοκίνητα από τις φωτιές

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Γεωπονική Σχολή Αθηνών τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Όλα ξεκίνησαν στη 1 τα ξημερώματα και ενώ γινόταν συναυλία με την συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ατόμων εντός του πανεπιστημίου, ομάδα 40 ατόμων βγήκε από το πανεπιστήμιο και έβαλε φωτιά σε κάδους και προξένησε ζημιές σε καταστήματα που βρίσκονταν κοντά, ενώ έκαψαν δύο λεωφορεία και ένα αυτοκίνητο

Άμεσα επενέβη η αστυνομία, όπου με την συμμετοχή ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ και των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο. Στην αρχή απέκλεισαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Αθηνών και στην συνέχεια τα άτομα απωθήθηκαν με χημικά. Κατόπιν τούτων τα άτομα αυτά βγήκαν ξανά έξω και συνεχίστηκε ο «πόλεμος» με πέτρες, μολότοφ και ξύλα. Λίγες ώρες αργότερα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Στιγμιότυπα από καμένα οχήματα

Τι ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών Υπαλλήλων

Σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με τα επεισόδια, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας ανέφερε πως, «Είναι ένα περιστατικό που το έχουμε ξαναδεί βράδια σε χώρους που γίνονται συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις.  Αμέσως κινήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας για να μην έχουμε περαιτέρω έκτροπα. Αυτοί δεν είναι φοιτητές είναι άτομα που παρεισφρέουν μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους».

Δείτε το βίντεο

Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ

Με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων, κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και τους απώθησαν.

Από τις μολότοφ προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία απομακρύνθηκαν μετά τη λήξη των επεισοδίων. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για να σβήσει φωτιές που έβαλαν άγνωστοι σε κάδους απορριμμάτων, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑβ παρέλαβε άτομο με αναπνευστικά προβλήματα.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024