Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάζι: Ανοίγει ξανά ο φάκελος του θανάτου της 20χρονης Τζοάνα - «Να μην βιώσει κανένας άλλος αυτό που ζήσαμε»

Γκάζι: Ανοίγει ξανά ο φάκελος του θανάτου της 20χρονης Τζοάνα – «Να μην βιώσει κανένας άλλος αυτό που ζήσαμε»

Η 20χρονη φοιτήτρια είχε πέσει στο κενό από τον 6ο όροφο νυχτερινού κέντρου στο Γκάζι και βρήκε τραγικό θάνατο.

Δύο και πλέον χρόνια από τον Νοέμβριο του 2021, όταν η 20χρονη Τζοάνα έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο νυχτερινού κέντρου στο Γκάζι και βρήκε τραγικό θάνατο, η οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας θέλει να ανοίξει ξανά την υπόθεση, καθώς θεωρεί πως το εν λόγω κέντρο δεν τηρούσε τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Η διερεύνηση του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας από την Πορτογαλία δεν έχει μέχρι σήμερα καταλήξει στην άσκηση ποινικών διώξεων με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να ζητάει την αρχειοθέτηση της έρευνας.

Η οικογένεια της όμως δεν το βάζει κάτω και ζητάει να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση από τις αρμόδιες Αρχές. Η νεαρή φοιτήτρια erasmus, διασκέδαζε με την παρέα της όταν ξαφνικά έπεσε από το παράθυρο του 6ου ορόφου του κτιρίου και βρέθηκε στον πρώτο όροφο.

«Μιλάμε για ένα νυχτερινό κλαμπ που λειτουργούσε στον έκτο όροφο ενός κτιρίου, παράνομα, χωρίς άδεια κατασκευής. Επίσης, λειτουργούσε για οκτώ χρόνια χωρίς άδεια λειτουργίας»

Πάλεψε στο νοσοκομείο για τη ζωή της επί σχεδόν ένα μήνα, ωστόσο τελικά κατέληξε.  «Δύο χρόνια μετά το δυστύχημα της αδελφής μου, πολεμάμε και θα φτάσουμε αυτή τη μάχη μέχρι το τέλος. Δεν έχουμε ως κίνητρο την εκδίκηση, ζητάμε μόνο δικαιοσύνη», είπε η αδελφή της, Ρίτα Κάστρο μιλώντας στο MEGA.

Η οικογένεια ωστόσο προσέφυγε κατά της διάταξης. Όπως επισημαίνει στην προσφυγή της ότι εάν είχαν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τη λειτουργία του νυχτερινού κέντρου, ο δικός τους άνθρωπος δεν θα είχε φύγει από τη ζωή.

«Είναι βέβαιοι ότι θα απονεμηθεί δικαιοσύνη, έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Προσφύγαμε κατά της απορριπτικής διάταξης και πλέον αναμένουμε την κρίση του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών Αθηνών», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Άγγελος Μαραγκός.

«Η οικογένεια της Τζοάνα την οποία εκπροσωπώ με υπομονή και καρτερικότητα και με πίστη στους θεσμούς της χώρας μας, προσδοκά την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης ώστε να χυθεί άπλετο φως στα πραγματικά περιστατικά και στα αίτια του τραγικού αυτού συμβάντος», προσέθεσε.

O 6ος όροφος του νυχτερινού κέντρου στον οποίο διασκέδαζε η φοιτήτρια και η παρέα της δεν πληρούσε κανένα κανόνα ασφαλείας

Η οικογένεια της Τζοάνα καταγγέλλει ότι ο 6ος όροφος του νυχτερινού κέντρου στον οποίο διασκέδαζε η φοιτήτρια και η παρέα της δεν πληρούσε κανένα κανόνα ασφαλείας.

«Δεν είναι κακό να βγάζεις χρήματα, κακό είναι να το κάνεις βάζοντας τις ζωές άλλων ανθρώπων σε κίνδυνο. Θέλουμε να προστατέψουμε τις ζωές και άλλων υπέροχων νέων όπως η Τζοάνα», προσέθεσε η αδελφή της.

«Μιλάμε για ένα νυχτερινό κλαμπ που λειτουργούσε στον έκτο όροφο ενός κτιρίου, παράνομα, χωρίς άδεια κατασκευής. Επίσης, λειτουργούσε για οκτώ χρόνια χωρίς άδεια λειτουργίας», αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Χόρχε Μενέντες.

«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι καμία άλλη μητέρα, κανένας άλλος πατέρας, αδελφή, φίλοι και συγγενείς δε θα βιώσουν αυτό που εμείς ζήσαμε», είπε ακόμα η αδελφή της.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024