Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειδοποίηση για περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας

Ειδοποίηση για περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας

Έλληνες επιχειρηματίες έστελναν προκαταβολές ή εξοφλούσαν πλήρως το αντίτιμο της παραγγελίας τους σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τουρκία, αλλά δεν έλαβαν ποτέ τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει

Ειδοποίηση για περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία εξέδωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο, με επιστολή του προς τα Επιμελητήρια, ζητά να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες – μέλη τους.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του Προξενείου αναφέρεται πως «το τελευταίο διάστημα, έχουν περιέλθει σε γνώση μας πολλά περιστατικά εμπορικών διαφορών, σε οποία τουρκικές εταιρείες, ενώ έχουν απαιτήσει και εισπράξει χρηματικά ποσά έναντι παραγγελιών από ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες, καθυστερούν ή δεν εκτελούν την αποστολή των εμπορευμάτων».

Εναντίον του Τούρκου που καταγγέλλεται για απάτη, εκκρεμούν αρκετές μηνύσεις στην Ελλάδα, ενώ έχει πλέον τελεσιδικήσει και εις βάρος του μήνυση στα Χανιά

Παράλληλα, επισημαίνεται πως «το τελευταίο δίμηνο, έχουμε δεχθεί καταγγελίες από ελληνικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των επίπλων κήπου-παραλίας, για εξαπάτησή τους από τον κ. Őzcan ŞERIF, που έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των εν λόγω εταιρειών κατήγγειλαν ότι, ενώ είχαν συμφωνήσει την αγορά προϊόντων από τον ανωτέρω, αποστέλλοντας προκαταβολές ή και εξοφλώντας πλήρως το αντίτιμο της παραγγελίας τους σε τραπεζικό λογαριασμό που τους είχε υποδειχθεί στην Τουρκία, δεν έλαβαν ποτέ τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει».

Πώς προσεγγίζει τις ελληνικές εταιρείες

Μάλιστα, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη σημειώνει ότι αντίστοιχα παράπονα έχει δεχθεί κι από άλλες ελληνικές εταιρείες, «από το 2016 και μετά, με τον κ. Şerif να εμφανίζεται ως συμβαλλόμενος μέσω εικονικών εταιρειών ή με τη χρήση παραποιημένων εγγράφων υπαρκτών τουρκικών εταιρειών, όπως της ‘Gunel Yataklari Adem Dinsever ve Ortaklari’ και της ‘Sentez Home Textile’, που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των υφασμάτων σπιτιού και, πλέον πρόσφατα, της ‘Yippo Diş Ticaret Limited Şirketi’, με δραστηριότητα στο χώρο των επίπλων κήπου-παραλίας».

«Σε όλες τις περιπτώσεις», τονίζει το ελληνικό Προξενείο, «είτε ο ίδιος, είτε πρόσωπα συνεργαζόμενα μαζί του (όπως η φερόμενη ως κόρη του, κα. Nilgun ŞERIF και ο φερόμενος ως γαμπρός του, κ. Mehmet Yusuf ARSLANPAY) φαίνεται να προσεγγίζουν απευθείας ελληνικές εταιρείες, με το πλεονέκτημα γνώσης της γλώσσας μας και δέλεαρ τις ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές που προτείνουν».

Και προσθέτει πως «εναντίον του κ. Şerif εκκρεμούν αρκετές μηνύσεις στην Ελλάδα για απάτη (στην προετοιμασία των οποίων συνεισέφερε και το Γραφείο μας), ενώ – όπως έχουμε ανεπισήμως πληροφορηθεί – έχει πλέον τελεσιδικήσει και εις βάρος του μήνυση στα Χανιά».

«Υπό το φως των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικώς τα μέλη σας και κατευθύνετε επιχειρήσεις, που τυχόν είχαν στο παρελθόν προβλήματα στις συναλλαγές τους με τον κ. Şerif να απευθυνθούν στο Γραφείο μας», καταλήγει το ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024