Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία συμμετέχοντας στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 28 Φεβρουαρίου. Με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ «στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας».
Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.
Χωρίς σιδηρόδρομο, άγνωστο ακόμα τι θα γίνει με το Μετρό και τον ηλεκτρικό
24ωρη απεργία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Για τα μετρό και τον ηλεκτρικό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν οι εργαζόμενοι συμμετάσχουν στην απεργία και αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.
Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί
Στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια» η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τα εξής:
Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.
Συλλογικές Συμβάσεις για τους μισθούς.
Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών.
Η συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.
Στην απεργία μέχρι στιγμής θα συμμετέχουν, τα ταξί, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι τράπεζες, οι καθηγητές και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας