Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρόκο-Ισπανία: Ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Μαρόκο-Ισπανία: Ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Το Μαρόκο και η Ισπανία εδραιώνουν ένα εποικοδομητικό πρότυπο γειτονίας με βάση την εμπιστοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό

Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’ υποδέχθηκε χθες, 21 Φεβρουαρίου, στο Παλάτι του στο Ραμπάτ, τον ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας του στο Μαρόκο ως επικεφαλής ευρείας αντιπροσωπείας.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, σύμφωνα με δελτίο τύπου του βασιλικού Γραφείου, ο πρόεδρος της ισπανικής Κυβέρνησης επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Ισπανίας στη μαροκινή πρωτοβουλία για αυτονομία ως την πλέον σοβαρή, ρεαλιστική και αξιόπιστη βάση για τη διευθέτηση του ζητήματος της Σαχάρας, ενώ ο μαροκινός μονάρχης ευχαρίστησε την Ισπανία για αυτή τη νέα εποικοδομητική και σημαντική θέση.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου και ο Πέδρο Σάντσεθ τόνισαν, με την ευκαιρία, τις μοναδικές προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται για τις γειτονικές αυτές χώρες, επισημαίνοντας ότι η από κοινού διοργάνωση, με την Πορτογαλία, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2030 είναι ένας ακόμη μοχλός ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Ο ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, χαιρέτισε και υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Ισπανίας για τις στρατηγικές πρωτοβουλίες που δρομολόγησε ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ’, όπως η πρωτοβουλία για τις αφρικανικές χώρες του Ατλαντικού, η πρωτοβουλία να επιτραπεί η πρόσβαση των χωρών του Σαχέλ στον Ατλαντικό ωκεανό, καθώς και ο αγωγός φυσικού αερίου Αφρικής-Ατλαντικού (Νιγηρίας-Μαρόκου).

Αυτή η νέα δυναμική στις διμερείς σχέσεις Μαρόκου – Ισπανίας, η οποία σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο, οδήγησε τον Απρίλιο του 2022 σε μία Κοινή Διακήρυξη των δύο χωρών. Πρόκειται για μια δυναμική που χαρακτηρίζεται, εξάλλου, από την ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς, με βάση τις αρχές της εμπιστοσύνης, του αλληλοσεβασμού, της φιλοδοξίας, της καλής γειτονίας και της τήρησης των δεσμεύσεων.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024