Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Υγείας: Προκηρύσσονται 2.145 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ

Υπουργείο Υγείας: Προκηρύσσονται 2.145 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ

Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί από το ΑΣΕΠ στο επόμενο χρονικό διάστημα, διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας - Ανακοίνωσε ότι θα προκηρυχθούν επίσης πάνω από 750 θέσεις ειδικευμένων γιατρών

Την ώρα που γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ, αλλά και για τα απογευματινά χειρουργείου, που έχουν ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη, η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 2.145 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης.

«Όπως έχουμε ήδη προαναγγείλει, το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη σήμερα η προκήρυξη για 2.145 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τους φορείς του υπουργείου Υγείας», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θα προκηρυχθούν πάνω από 750 θέσεις ειδικευμένων ιατρών όλων των ειδικοτήτων και βαθμών»

Υποστήριξε πως το υπουργείο του προχωρά «με ταχείς ρυθμούς, αλλά και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές ανά την χώρα», χωρίς ωστόσο να πει κάτι για τις τραγικές ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, που έχουν ως αποτέλεσμα να ακυρώνονται χειρουργεία ακόμα και στο Νοσοκομείο Παίδων.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως «η ενίσχυση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και για αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων. Οι 2.145 νέες θέσεις θα καλύψουν ελλείψεις και θα προσφέρουν νέα δυναμική στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Η κατανομή των θέσεων έγινε βάσει των υφιστάμενων αναγκών. Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί από το ΑΣΕΠ, στο επόμενο χρονικό διάστημα», διευκρίνισε, προσθέτοντας πως «εντός των επόμενων ημερών, για την περαιτέρω ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, θα προκηρυχθούν πάνω από 750 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ όλων των ειδικοτήτων και βαθμών στο σύνολο της χώρας».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024