Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πρώην πληροφοριοδότης του FBI παραδέχεται διασυνδέσεις με Ρωσία - Διέδιδε ψεύδη για Μπάιντεν

ΗΠΑ: Πρώην πληροφοριοδότης του FBI παραδέχεται διασυνδέσεις με Ρωσία – Διέδιδε ψεύδη για Μπάιντεν

Ομολόγησε στους ερευνητές ότι λάμβανε πληροφορίες από πρόσωπα που συνδέονται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, αναφέρουν εισαγγελείς

Ένας πρώην πληροφοριοδότης του FBI, ο οποίος διώκεται επειδή είπε ψέματα και κατασκεύασε ψευδείς κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ, ομολόγησε στους ερευνητές ότι λάμβανε πληροφορίες από πρόσωπα που συνδέονται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Αυτό ανέφεραν χθες, Τρίτη, αμερικανοί εισαγγελείς που χαρακτήρισαν τις πληροφορίες αυτές «ψεύδη».

Η παραπληροφόρηση εκ μέρους του Σμιρνόφ περιλαμβάνει νέα ψέματα που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές, λέει η εισαγγελία

Ο Αλεξάντερ Σμιρνόφ, 43 ετών, ένας αμερικανοϊσραηλινός πρώην πληροφοριοδότης της ομοσπονδιακής αστυνομίας ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στο Λας Βέγκας, είναι ύποπτος ότι κατηγόρησε ψευδώς τον αμερικανό πρόεδρο και τον γιο του, Χάντερ Μπάιντεν, ότι έλαβαν από πέντε εκατομμύρια δολάρια ο καθένας σε δωροδοκία για να επιτρέψουν σε στην ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Burisma να διαφύγει διώξεων.

Νέα ψεύδη

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ντέιβιντ Ουάις και άλλους δικαστικούς, «η παραπληροφόρηση εκ μέρους του Σμιρνόφ δεν περιορίζεται στο 2020. Περιλαμβάνει νέα ψέματα που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές, έπειτα από μια συνάντηση τον Νοέμβριο με αξιωματούχους των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Η εν εξελίξει δικαστική έρευνα για το γιο του προέδρου Μπάιντεν δεν έχει επιτρέψει μέχρι τώρα να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες

«Κατά την ανάκρισή του στις 14 Φεβρουαρίου, ο υπό κράτηση Σμιρνόφ παραδέχθηκε ότι αξιωματούχοι, που συνδέονται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, εμπλέκονταν στη διάδοση μιας ιστορίας» σχετικά με τον Χάντερ Μπάιντεν, προσθέτουν οι εισαγγελείς σε δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νεβάδα.

Η δεξιά κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν, μέχρι τώρα χωρίς αποδείξεις, ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του όταν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017) για να επιτρέψει στον γιο του να κάνει ύποπτες δουλειές στην Ουκρανία και την Κίνα.

Η αφήγηση του Σμιρνόφ είχε διαρρεύσει στη δημόσια σφαίρα και είχε γίνει κεντρική στην τροφοδότηση αυτών των υποψιών. Όμως πρόκειται για μια επινοημένη ιστορία επανέλαβαν χθες, Τρίτη, οι δικαστές, σύμφωνα με τους οποίους οι συνέπειες αυτών των ψευδών κατηγοριών «εξακολουθούν σήμερα να γίνονται αισθητές».

Η απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του Σμιρνόφ επειδή έδωσε ψευδείς πληροφορίες στο FBI σχετικά με τον Τζο και τον Χάντερ Μπάιντεν αποτελεί πλήγμα για την έρευνα που διεξάγεται από τους ρεπουμπλικανούς του Κογκρέσου εναντίον του αμερικανού προέδρου μερικούς μήνες πριν από μια πιθανή νέα μονομαχία ανάμεσα στον δημοκρατικό απερχόμενο πρόεδρο και τον Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο.

Επιχειρηματίας ο οποίος ασχολείται πλέον με τη ζωγραφική, ο Χάντερ Μπάιντεν είναι στόχος των ρεπουμπλικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι τροφοδοτούν τις υποψίες για τις εμπορικές υποθέσεις του στην Ουκρανία και την Κίνα στη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα.

Όμως η δικαστική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για το γιο του προέδρου δεν έχει επιτρέψει μέχρι τώρα να στοιχειοθετηθούν αυτές οι κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024