Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος: Έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο και ένα κείμενο θέσεων που το έχουμε ψηφίσει όλοι

Φάμελλος: Έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο και ένα κείμενο θέσεων που το έχουμε ψηφίσει όλοι

Στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος, διαμηνύοντας πως πως οι πολλές δηλώσεις δεν βοηθάνε πάντα

«Η βάση θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα στο συνέδριο, έχουμε πολιτική διαδρομή που είναι συμφωνημένη από όλους», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει σε συνέδριο την Πέμπτη και η βάση θα αποφασίσει «χωρίς ενδιάμεσους» για την επόμενη ημέρα.

«Το θέμα δεν ήταν η αλλαγή προέδρου μετά τη διπλή οδυνηρή ήττα στις βουλευτικές εκλογές, αλλά ποιο κόμμα και με ποια πρόταση και προφανώς με ποια μέλη θα πάει στην επόμενη μέρα – αυτή την υποχρέωση δεν την αναιρεί κανένα ενδιάμεσο περιστατικό», υπογράμμισε ο κ. Φάμμελλος, ενώ σημείωσε πως οι πολλές δηλώσεις δεν βοηθάνε πάντα.

«Όλοι μας να έχουμε και σοβαρότητα, δηλαδή να συγκλίνουμε. Ακόμα και οι πολλές δηλώσεις στη δημοσιότητα δεν βοηθάνε πάντα. Εγώ θέλω να τα όργανα να έχουν μια απόφαση. Δηλαδή καλή είναι η πολυφωνία, αλλά η κοινωνία θέλει να δει πώς θα βρεθεί διέξοδος», σημείωσε.

«Το κείμενο των θέσεων και η εισήγηση που έχουμε ετοιμάσει όλοι μαζί, έτσι ώστε να υπάρχει προοδευτική διέξοδος στη χώρα και να μην έχουμε αυτά τα εγκληματικά λάθη Μητσοτάκη είναι η ικανή και αναγκαία βάση για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ»

«Κανείς δεν θα μας στερήσει τη δυνατότητα να δώσουμε προοδευτική διέξοδο στην κοινωνία», ανέφερε επίσης, επισημαίνοντας πως «έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο και ένα κείμενο θέσεων που όλοι μας το έχουμε ψηφίσει».

«Δηλαδή τι έχουμε σήμερα; Έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη, που δεν έχει αμφισβητηθεί από πουθενά η διαδικασία, και έχουμε ένα κείμενο θέσεων που όλοι μας, και ο Στέφανος ο Κασσελάκης, το έχουμε ψηφίσει. Νομίζω ότι υπήρχε μόνο ένα λευκό. Άρα, έχουμε πολιτική διαδρομή που είναι συμφωνημένη από όλους και από όλες», τόνισε, σημειώνοντας πως αυτό πρέπει να συζητήσει η Πολιτική Γραμματεία: «Δηλαδή, πάμε την Πέμπτη στο συνέδριο με ενιαίο κείμενο θέσεων που το έχουμε όλοι συμφωνήσει, που δίνει διέξοδο στην ελληνική κοινωνία».

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει ξεκάθαρα»

Ερωτηθείς για τον πρώην πρωθυπουργό, ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μιλούσε ποτέ μέσω τρίτου, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει και έχει μιλήσει με μια συνταρακτική τοποθέτηση».

«Όταν ένας πολιτικός ηγέτης, με την πορεία του Αλέξη Τσίπρα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αποχωρεί για να δημιουργήσει μια πολιτική τομή προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δηλώνοντας ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους ότι είναι στο ΣΥΡΙΖΑ και τον εκπροσωπεί σε αρκετά φόρα, εν προκειμένω και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει», επανέλαβε.

Και σημείωσε πως «το να επαναφέρουμε συνέχεια το ερώτημα αν θα ξαναμιλήσει, είναι σαν να φθείρουμε και το πολιτικό κεφάλαιο που μας έχει αφήσει, Δηλαδή, μας έχει αφήσει μια κληρονομιά που λέει ότι ‘εγώ κάνω στην άκρη για το επόμενο κύμα’. Γιατί πρέπει το επόμενο κύμα να δώσει λύση κυβερνητική λύση στην Ελλάδα».

Κλείνοντας, ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «το κείμενο των θέσεων και η εισήγηση που έχουμε ετοιμάσει όλοι μαζί – όλοι μαζί ήμασταν όταν το ετοιμάσαμε, χωρίς διαφωνίες», υπογράμμισε –  «έτσι ώστε να υπάρχει προοδευτική διέξοδος στη χώρα και να μην έχουμε όλα αυτά τα εγκληματικά λάθη του κυρίου Μητσοτάκη είναι η ικανή και αναγκαία βάση για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024