Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ΕΚΠΑ κορυφαίο πανεπιστήμιο στη νοτιοανατολική Ευρώπη

Το ΕΚΠΑ κορυφαίο πανεπιστήμιο στη νοτιοανατολική Ευρώπη

Σε πολύ τιμητική θέση βρίσκεται το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις σχετικές λίστες αξιολόγησης χιλιάδων πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

Νούμερο 1 πανεπιστήμιο στη νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Μεσόγειο, στη θέση 89 στη λίστα με τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και στην 16η θέση των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, είναι μερικές από τις σημαντικές διακρίσεις του ΕΚΠΑ.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα από 4 έγκυρες παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων, στις οποίες αξιολογήθηκαν χιλιάδες πανεπιστήμια, με το ΕΚΠΑ να ξεχωρίζει στις πρώτες θέσεις.

Το κλειδί της επιτυχίας για τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Γεράσιμο Σιάσο είναι «η σκληρή δουλειά όλου του επιστημονικού προσωπικού, χάρη σε αυτό βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και χάρη σε αυτό το πανεπιστήμιό μας συνέχεια ανεβαίνει και πρωτοπορεί».

Συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια

Συνεργασίες του ΕΚΠΑ με τα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Σορβόννης δεν είναι πλέον άπιαστο όνειρο. Έχουν ήδη υπογραφεί μνημόνια συνεργασίας με τα κορυφαία πανεπιστήμια, που περιλαμβάνουν ανταλλαγές φοιτητών, κοινά εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα.

Το ΕΚΠΑ χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας. Η ενίσχυση στο προσωπικό και στη χρηματοδότηση κρίνονται απαραίτητα από τους ιθύνοντες για να φτάσει σε ακόμη ψηλότερες κορυφές.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024