Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Μάτι: Δικηγόρος Δούρου για πρόταση εισαγγελέα - «Να βρουν το ηθικό ύψος να απολογηθούν»

Δίκη Μάτι: Δικηγόρος Δούρου για πρόταση εισαγγελέα – «Να βρουν το ηθικό ύψος να απολογηθούν»

Πλήρη απαλλαγή για όλες τις επιμέρους πράξεις που είχαν αποδοθεί στην Ρένα Δούρου για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, πρότεινε ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή της Ρένας Δούρου, από όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Αναλύοντας μια προς μια τις κατηγορίες που βαραίνουν την πρώην περιφερειάρχη Αττική, ο εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν αποδείχτηκαν.

«Που είναι όμως σήμερα όλοι αυτοί που εκείνες τις μέρες είχαν βγει στα μέσα ενημέρωσης και ζητούσαν τελετουργικά τον δημόσιο λιθοβολισμό της Ρένας Δούρου;»

Σχετικά με την κατηγορία που της αποδίδεται ότι δεν ελήφθη απόφαση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των πολιτών, ο εισαγγελέας ανέφερε: «Είναι σαφές ότι από τη στιγμή που δεν δόθηκε εισήγηση από την πυροσβεστική, τα αρμόδια όργανα της περιφέρειας αποστερούνταν από την ευθύνη εισήγησης. Κάθε περαιτέρω συζήτηση παρέλκει, καθώς δεν δόθηκε εισήγηση. Επομένως είναι άνευ αντικειμένου η συζήτηση για οποιαδήποτε δική της ευθύνη αναφορικά με εντολή προληπτικής απομάκρυνσης».

«Που είναι σήμερα όσοι ζητούσαν δημόσιο λιθοβολισμό της Δούρου;»

«Η πρόταση που διατύπωσε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου για την εθνική τραγωδία στο Ν. Βουτζά και το Μάτι την 23η Ιουλίου 2018 εισηγείται αυτό που για εμάς που υπηρετήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής ήταν το αυτονόητο από την πρώτη στιγμή: ότι επιτελέσαμε τα καθήκοντα μας για την επιβοήθηση της πυροσβεστικής και των διασωθέντων ατόμων στο ακέραιο» ανέφερε σε δήλωσή του ο δικηγόρος της κ. Δούρου, Βασίλης Σωτηρόπουλος.

«Ο κ. εισαγγελέας ανέλυσε μια προς μια τις κατηγορίες που βάρυναν την Ρένα Δούρου και εξήγησε ότι καμία δεν ευσταθεί, καθώς σε όλες τις υποτιθέμενες πλημμέλειές της η περιφερειάρχης και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας εκπλήρωσαν όλες τις υποχρεώσεις τους με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και επιφυλακής.

»Η πρόταση του εισαγγελέως βέβαια δεν είναι δεσμευτική προς το δικαστήριο, αποτελεί όμως την θεσμική στάση της εισαγγελίας Αθηνών σε σχέση με τις ευθύνες για την μεγάλη καταστροφή. Σήμερα, η εισαγγελία τοποθετήθηκε και αναδιπλώθηκε σε σχέση με όλα όσα είχαν υποστηρίξει συνάδελφοι του εισαγγελέα της έδρας τα προηγούμενα χρόνια.

»Που είναι όμως σήμερα όλοι αυτοί που εκείνες τις μέρες είχαν βγει στα μέσα ενημέρωσης και ζητούσαν τελετουργικά τον δημόσιο λιθοβολισμό της Ρένας Δούρου; Θα βρουν το ελάχιστο απαιτούμενο ηθικό ύψος να απολογηθούν πριν από όλα στα θύματα που εκμεταλλεύτηκαν για ανέξοδη πολιτική επίθεση;

»Τα θύματα της καταστροφής εξακολουθούν να ζητούν Δικαιοσύνη. Με μεγάλο σεβασμό απομένει τώρα να ακούσουμε τις αγορεύσεις των συνηγόρων τους και την απόφαση του δικαστηρίου».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024