Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ποντένσε έκανε την Τούμπα να... παραμιλάει

Ο Ποντένσε έκανε την Τούμπα να… παραμιλάει

Έκανε μια «δήλωση» απόψε ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και την έκανε με ηχηρό τρόπο, διαμορφώνοντας ένα νέο σκηνικό στο πρωτάθλημα, με τον Ποντένσε να υπογράφει έναν θρίαμβο

Ο Ολυμπιακός έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην Τούμπα, μια από τις καλύτερες στη φετινή σεζόν και με τη νίκη που πήρε κόντρα στον ΠΑΟΚ με το θριαμβευτικό 1-4, φωνάζει δυναμικά παρών για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου κι ενόψει πλέι οφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν με το ίδιο «νόμισμα» τον «δικέφαλο» του Βορρά για την ήττα στον πρώτο γύρο και το έκαναν με μοναδικό τρόπο, καθώς διέλυσαν τον αντίπαλό τους σε μια γεμάτη Τούμπα και με μια διαιτησία παραπάνω από εχθρική.

Για την ακρίβεια ο Γερμανός διαιτητής πήρε αδιανόητες αποφάσεις εναντίον των «ερυθρόλευκων» αλλά αυτός ο Ολυμπιακός είχε τον χαρακτήρα για να νικήσει και τα σφυρίγματα του.

Κι όχι απλά να νικήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά να τον διασύρει με μια εμφάνιση βγαλμένη από μεγάλες μέρες ολυμπιακής δόξας.

Κυριάρχησε ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και με «στρατηγό» τον Ντάνιελ Ποντένσε έστησε «πύργο θριάμβου» στην γεμάτη έδρα του ΠΑΟΚ, αναγκάζοντας τους οπαδούς των γηπεδούχων να φύγουν από τις θέσεις τους πριν από τη λήξη του αγώνα.

Κι όσοι έμειναν μέχρι το σφύριγμα της λήξης αποδοκίμασαν τους παίκτες του «δικεφάλου».

Και τι δεν έκανε ο ακραίος επιθετικός των «ερυθρόλευκων» στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Και γκολ και ασίστ και πολλά ακόμη, οδηγώντας την ομάδα του σε μια τεράστια νίκη.

Μια νίκη από αυτές που μένουν στην ιστορία και σίγουρα μιλάμε για μια ονειρική βραδιά για τον Ολυμπιακό.

Η αρχηγική εμφάνιση του Πορτογάλου εξτρέμ έβαλε τα «θεμέλια» για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Πειραιά και είναι μια εμφάνιση από αυτές που βάζουν «σφραγίδα» σ’ ένα γήπεδο.

Και η εμφάνιση του Ποντένσε θα μνημονεύεται για πολλά πολλά χρόνια από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Και είναι προφανές ότι η Τούμπα δεν θα… ξεχάσει ποτέ τον Πορτογάλο.

Έκανε μια «δήλωση» απόψε ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και την έκανε με ηχηρό τρόπο, διαμορφώνοντας ένα νέο σκηνικό στο πρωτάθλημα κι ένα νέο σκηνικό στα πλέι οφ που θα έρθουν.

Αρκεί βεβαίως να μην έχουμε διαιτησίες όπως αυτή του Γερμανού στην Τούμπα, γιατί αν είναι να συνεχιστεί αυτό το… βιολί δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για το ποδόσφαιρο.

Η διαφορά πλέον που χωρίζει τους πειραιώτες από την κορυφή της βαθμολογίας είναι πέντε βαθμοί και τώρα όλα έχουν άλλη εικόνα για τις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το φινάλε αλλά και για τα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ έχει «γυρίσει» το τσιπάκι και παίρνει μεγάλες νίκες τόσο στην Ευρώπη όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ψυχολογία των «ερυθρόλευκων».

Τα δύο πρώτα παιχνίδια του Ισπανού προπονητή στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν πολύ δύσκολα αλλά ο στόχος επετεύχθη για τους «ερυθρόλευκους». Ναι, δεν είναι «μάγος» ο Μεντιλίμπαρ αλλά πρέπει να επισημανθεί ότι έχει κάνει καλό κοουτσάρισμα και στο ματς με τη Φερεντσβάρος αλλά και στο αποψινό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Κι αυτό αν μη τι άλλο είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, τον οποίο δεν ήθελαν να διευκολύνουν κάποιες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, απαντώντας αρνητικά στο αίτημα των «ερυθρόλευκων» για αναβολή του αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν την απάντησή τους και τώρα πρέπει να επικεντρωθούν στο μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης, για να πάρουν την πρόκριση στους 16 του Conference League.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024