Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρίση… ταυτότητας στον ΣΥΡΙΖΑ - Αίτημα για άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας

Κρίση… ταυτότητας στον ΣΥΡΙΖΑ – Αίτημα για άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας

Επιστολή για άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας μετά το ερωτηματολόγιο για το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος, λογοτύπου και δομών.  

Την άμεση σύγκληση, τη Δευτέρα (19/02), της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ζητούν 17 από τα 24 μέλη του οργάνου με επιστολή στον Στέφανο Κασσελάκη, τη Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη. Αφορμή στάθηκε το ερωτηματολόγιο που αναρτήθηκε στον iSYRIZA για το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος, λογοτύπου και δομών.

Την επιστολή δεν υπογράφουν οι δύο γραμματείς του κόμματος (Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης), η τομεάρχης Εξωτερικών Ρένα Δούρου, η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος και η Μάγκυ Δούση.

Όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που υπογράφουν

Αναλυτικά τα 17 μέλη της ΠΓ που ζητούν άμεση σύγκληση του οργάνου:

1. ΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
3. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
4. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
5. ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
6. ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
7. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
8. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
9. ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
10. ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
11. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
12. ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ
13. ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
14. ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
15. ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
16. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
17. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Τριγμοί για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη

Νωρίτερα, στον απόηχο των εξελίξεων, ο Νίκος Παππάς δήλωσε (ΕΦ.ΣΥΝ.) πως «οι αλλαγές του καταστατικού στο συνέδριο το 2022 επιτρέπουν και υποβάλλουν τη συμμετοχή των μελών στη λήψη αποφάσεων. Για αυτό άλλωστε και η ηγεσία μας και η κεντρική επιτροπή έχουν εκλεγεί από τη βάση. Αυτό προβλέπει το καταστατικό, το οποίο μας δεσμεύει όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».

Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σπίρτζης, καλώντας τον να «προσγειωθεί στην πραγματικότητα».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι ενημερωμένος σε βεντάλια ζητημάτων, καθώς πολλά από τα θέματα που θέτει είναι ήδη λυμένα. «Είναι απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει ο πρόεδρος τις θέσεις του σε αυτά τα ζητήματα στα όργανα του κόμματος», ανέφερε.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «θεωρώ απαράδεκτο να βγάζει ένα ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε μετρήσεις. Είμαστε ένα συντεταγμένο κόμμα με πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ένα κόμμα το οποίο δεν έκανε συνέδριο όταν είχε μια στρατηγική ήττα, κατά τη γνώμη μου, και παραιτήθηκε ο πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας και πήγε σε μια πολιτική διαδικασία για να εκλέξει πρόεδρο. Επομένως, οφείλουμε να δούμε τι δεν έχει πάει καλά».

«Πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα»

Ερωτηθείς για το εάν συμφωνεί με την Όλγα Γεροβασίλη που ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για το ερωτηματολόγιο απάντησε καταφατικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς πρέπει να κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου, στην κατεύθυνση να ανακτήσει τη σοβαρότητα που έχει χάσει τους τελευταίους μήνες και να ανακτήσει και την αξιοπιστία του», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ότι ο κ. Κασσελάκης «θα έπρεπε να εισηγηθεί ένα συνέδριο όχι θέσεων, αλλά καταστατικό». Και όπως είπε «αυτό που επιδιώκει είναι να βγάλει από πάνω του την ευθύνη και το οργανωτικό χάος που έχει προκληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ» κάνοντας λόγο για κατάρρευση του κόμματος.

«Να προσγειωθεί στην πραγματικότητα» καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη ο Χρήστος Σπίρτζης

Τόνισε, μάλιστα, ότι «ο Στέφανος Κασελάκης δεν είναι μόνος του. Πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα». Μάλιστα, όπως υποστήριξε με αυτή την τακτική «ο κ. Κασσελάκης στενεύει το όριο του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να είναι ή αριστερά ή Κεντροαριστερά». Χαρακτήρισε δε ως μη σοβαρά αυτά τα πράγματα, καλώντας τον πρόεδρο του κόμματος να συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος.

«Οφείλει ο Στέφανος Κασελάκης, μετά από αυτή την πρωτοβουλία να συγκαλέσει μόνος του τα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος, δηλαδή την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή. […] Πρέπει να διατυπώσει ο ίδιος καταρχάς τις θέσεις του που δεν τις έχει διατυπώσει πουθενά».

Ρήγας: Ο πρόεδρος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση

Από την πλευρά του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πάνος Ρήγας, υπογράμμισε ότι «πέντε ημέρες πριν την κορυφαία διαδικασία του 4ου Συνεδρίου του κόμματος μας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ εμφανίζονται πρωτόγνωρες καταστάσεις και διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον Πάνο Ρήγα, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση».

Θυμίζουμε πως το πρώτο βήμα έκανε η βουλευτής Άρτας και Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024