Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες: Πρώτος σταθμός η Φθιώτιδα πριν την κάθοδο στην πρωτεύουσα

Αγρότες: Πρώτος σταθμός η Φθιώτιδα πριν την κάθοδο στην πρωτεύουσα

Ξεπέρασαν τα 15 km οι ουρές των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων στους παραδρόμους της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος των Θερμοπυλών.

Σε τρίωρο αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στον κόμβο του Μπράλου Φθιώτιδας, προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής (18/02) αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τα μπλόκα της Στερεάς και Εύβοιας, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους και προετοιμάζοντας το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Από την κινητοποίηση, ξεπέρασαν τα 15 km οι ουρές των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων στους παραδρόμους της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος των Θερμοπυλών με τον δρόμο να ανοίγει στις 3 το μεσημέρι.

Στον κόμβο του Μπράλου μεταφέρθηκαν μηχανήματα από το μπλόκο της Ανθήλης, ενισχύθηκε με μελισσοκόμους από τη Λαμία κι άλλες περιοχές

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τον μπλόκο της Λαμίας κινήθηκαν με μικρό αριθμό τρακτέρ, μελισσοκομικά φορτηγά και αγροτικά οχήματα μέχρι τον κόμβο του Μπράλου όπου ενώθηκαν με συναδέλφους τους, εκπροσώπους από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Κάστρου, του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού, του Μοδίου Τιθορέας και της Κηρίνθου στη βόρεια Εύβοια, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο πλαίσιο συντονισμού του αγώνα.

Να θυμίσουμε ότι στον κόμβο του Μπράλου στις 12 το μεσημέρι μεταφέρθηκαν μηχανήματα από το μπλόκο της Ανθήλης, ενισχύθηκε με μελισσοκόμους από τη Λαμία κι άλλες περιοχές, ενώ αγρότες από την Βόρεια Εύβοια, το Δομοκό αλλά και την υπόλοιπη Φθιώτιδα βρέθηκαν εκεί καταλαμβάνοντας και τα 2 ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας, όμως μέσα σε λίγο διάστημα χιλιάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ρεύμα καθόδου προς την Αθήνα με μια ουρά που έφτανε από τη Λαμία μέχρι τις Θερμοπύλες, ενώ στο ρεύμα ανόδου από Αθήνα προς τη Λαμία οι ουρές ξεπερνούσαν και τα 7 km από το Μώλο μέχρι τις Θερμοπύλες.

Μπλόκο στην κάθοδο

Από εκεί που η κυβέρνηση διαμήνυε ότι κανένα τρακτέρ δεν θα περάσει στην πρωτεύουσα και θα επιτραπεί η κάθοδος ορισμένων τρακτέρ υπό προϋποθέσεις.

Για αυτό το λόγο, συνεχείς είναι οι υπηρεσιακές συσκέψεις στο αρχηγείο της Αστυνομίας για τα μέτρα που θα ληφθούν την Τρίτη στην Αθήνα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν θα επιτραπούν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τρακτέρ στην πρωτεύουσα, ενώ θα υπάρχει και αστυνομική συνοδεία στα οχήματα των αγροτών, που θα έρθουν στην Αθήνα, τόσο στη διαδρομή από τα μπλόκα μέχρι και την πρωτεύουσα, και το αντίστροφο.

Οι αγρότες έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να κατέβουν συντεταγμένα με τρακτέρ στην πρωτεύουσα.

Συσκέψεις επί συσκέψεων

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην υπηρεσιακή σύσκεψη που έγινε το πρωί της Κυριακής υπό την ηγεσία της ΕΛΑΣ -θα ακολουθήσει και άλλη το απόγευμα και μια ακόμη το πρωί της Δευτέρας- συζητήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο, δηλαδή ο τρόπος που οι Αρχές θα διαχειριστούν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, πιθανόν και με κάποια τρακτέρ – και φυσικά με λεωφορεία.

Στόχος είναι, όπως λένε αστυνομικές πηγές, το συλλαλητήριο να γίνει ομαλά και να μην διαταραχθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, η οικονομική και κοινωνική ζωή στην πρωτεύουσα.

Θα υπάρχει, ακόμη, χώρος ειδικά συγκεκριμένος για να σταθμεύσουν τα οχήματα αυτά που θα έρθουν στην Αθήνα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024