Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από την ΑΑΔΕ... με αγάπη: 651 έλεγχοι ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου - Πόσα λουκέτα μπήκαν

Από την ΑΑΔΕ… με αγάπη: 651 έλεγχοι ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου – Πόσα λουκέτα μπήκαν

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος περισσότερες από 100 ομάδες ελεγκτών, με κεντρικό συντονισμό από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ

Μια συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων, σε 651 σημεία, σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, πραγματοποίησαν 100 ομάδες ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ελέγχθηκαν επιχειρήσεις των κλάδων παραγωγής και εμπορίας γλυκισμάτων και αρτοσκευασμάτων (ζαχαροπλαστεία κλπ), εμπορίας φυτών και ειδών δώρου (ανθοπωλεία), παροχής καλλωπιστικών υπηρεσιών (κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής), λιανικού εμπορίου ενδυμάτων και υποδημάτων, εμπορίου κοσμημάτων, καθώς και εστίασης.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος περισσότερες από 100 ομάδες ελεγκτών, με κεντρικό συντονισμό από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ. Οι έλεγχοι, αυτή τη φορά, έδειξαν μεγαλύτερη συμμόρφωση σε σχέση με το παρελθόν. Σχεδόν τα 3/4 των επιχειρήσεων εφάρμοζαν κανονικά τον νόμο, εκδίδοντας και διαβιβάζοντας αποδείξεις.

Εντοπίστηκαν 182 επιχειρήσεις με φορολογικές παραβάσεις, με το ποσοστό παραβατικότητας να φτάνει στο 28%. Σε 6 από αυτές, σε Αττική, Πάτρα, Ρόδο και Κομοτηνή, μπήκε λουκέτο για 48 ώρες.

Yπενθυμίζεται πως η αντίστροφη μέτρηση για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές έχει ήδη ξεκινήσει και θεωρείται απίθανο πλέον να μην «τρέξει» μέσα στις προκαθορισμένες προθεσμίες. Είναι μάλιστα κατηγορηματική η δήλωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, που δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες: «η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές θα ολοκληρωθεί πάση θυσία».

Ένα από τα πλέον ουσιαστικά βήματα είναι η θεσμοθέτηση των προστίμων για όλα τα επίπεδα εμπλοκής στην διασύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές. Φτάνουν έως και τις 300.000 ευρώ και αφορούν, επιχειρήσεις, παρόχους τερματικών POS, εισαγωγές – κατασκευαστές και παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Πότε λήγει η προθεσμία

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο υπουργός και οι εμπλεκόμενοι με το συγκεκριμένο θέμα, από την πολιτική ηγεσία, θα έχουν σειρά επαφών με τις τράπεζες και ενδεχομένως με τους φορείς της αγοράς, προκειμένου να κλείσουν πιθανές εκκρεμότητες έως την «D-Day». Και αυτή δεν είναι άλλη από την 29η Φεβρουαρίου που είναι και η τελευταία ημέρα για να λειτουργούν όλα στην εντέλεια, αφού την επομένη 1η Μαρτίου είναι προγραμματισμένο να πατηθεί το κουμπί της διασύνδεσης ταμειακών και POS και να τρέξουν τα πρόστιμα για τους υπόχρεους.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024