Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Στο στόχαστρο της ΕΕ για τις υπηρεσίες μουσικής

Apple: Στο στόχαστρο της ΕΕ για τις υπηρεσίες μουσικής

Το πρώτο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κοντά στο να «χτυπήσει» την Apple Inc. με το πρώτο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο, καθώς και την απαγόρευση των κανόνων του App Store που το μπλοκ πιστεύει ότι εμποδίζουν τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με τους Financial Times.

Το πρόστιμο των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ (539 εκατομμύρια δολάρια) αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, ανέφεραν οι FT, επικαλούμενοι πέντε πηγές που δεν κατονόμασαν. Στην Apple θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο έως και 10% των ετήσιων παγκόσμιων πωλήσεών της.

Η έρευνα πυροδοτήθηκε από μια καταγγελία το 2019 από τη σουηδική Spotify Technology SA, η οποία ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να αυξήσει τη μηνιαία τιμή συνδρομής της για να καλύψει το κόστος που σχετίζεται με τον υποτιθέμενο στραγγαλισμό της Apple στον τρόπο λειτουργίας του App Store. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εστίασε στους λεγόμενους κανόνες κατά της τακτικής της Apple σε επίσημο φύλλο χρέωσης τον Φεβρουάριο του 2023, λέγοντας ότι οι πελάτες αντιμετώπιζαν υψηλότερες τιμές.

«Αλλαγές μόνο για επίδειξη»

Στις αρχές του 2022, η Apple άρχισε να επιτρέπει στο Spotify και σε άλλες μουσικές υπηρεσίες να κατευθύνουν τους χρήστες εφαρμογών στον ιστό για να εγγραφούν για συνδρομές. Αυτό παρακάμπτει τη μείωση των εσόδων της Apple έως και 30% και δίνει στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές τιμολόγησης και συνδρομής. Ωστόσο, το Spotify απάντησε στις προσπάθειες της Apple, λέγοντας τον Ιούνιο ότι οι περιορισμοί εξακολουθούν να υπάρχουν και οι αλλαγές ήταν «μόνο για επίδειξη».

Εκτός από την επίθεση σε εταιρείες για τις προηγούμενες καταχρήσεις τους, η Επιτροπή, ο αντιμονοπωλιακός βραχίονας της ΕΕ, έχει επίσης προωθήσει σαρωτικούς νέους κανόνες για να αποτρέψει τις παραβιάσεις του ανταγωνισμού από εταιρείες τεχνολογίας πριν ριζώσουν. Η πράξη για τις ψηφιακές αγορές τίθεται σε πλήρη ισχύ τον Μάρτιο του 2024 και καθορίζει μια σειρά κανόνων σχετικά με τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν, σύμφωνα με τους FT.

Σύμφωνα με το DMA, θα είναι παράνομο για τις πιο ισχυρές επιχειρήσεις να ευνοούν τις δικές τους υπηρεσίες έναντι εκείνων των αντιπάλων.

Sports in

Μπερνάρ: Oι βαθμοί που δίνει στον ΠΑΟ σε ένα «τρελό» δεύτερο μισό της σεζόν (vid)

Δεύτερος σκόρερ του Παναθηναϊκού πίσω από τον Φώτη Ιωαννίδη. Αραγε, κρατά κάποια ακόμη μαγική παράσταση για τη συνέχεια ο αξιότιμος κύριος Μπερνάρ;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024