Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με «Το Βήμα της Κυριακής»: «Αρκάς», «Harper’s Bazaar» και Μαθητική Εφημερίδα

Με «Το Βήμα της Κυριακής»: «Αρκάς», «Harper’s Bazaar» και Μαθητική Εφημερίδα

Στις 18 Φεβρουαρίου «Το Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές και, όπως πάντα, ΒΗΜΑgazino, «ΟΤ» και «Β2».

Αγαπημένοι ήρως του κορυφαίου κομίστα «Αρκά», έρχονται να μας κρατήσουν συντροφιά στις κρύες μέρες που έρχονται, αλλά και στις θερμότερες που θα ακολουθήσουν, μέσα από το συλλεκτικό «σημειωματάριο του Χειμώνα» που κυκλοφορεί στις 18 Φεβρουαρίου αποκλειστικά με «Το Βήμα της Κυριακής».

Ακόμη, το Harper’s Bazaar, το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο, φέρνει όπως πάντα μαζί του όλες τις τάσεις που θα έπρεπε να γνωρίζουμε, αλλά και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από φρέσκα πρόσωπα. Τέλος, για άλλη μια φορά «Το Βήμα» δίνει τον λόγο στους μαθητές, αυτή τη φορά από την Καρδίτσα, και φιλοξενεί στις σελίδες του τη δική τους εφημερίδα, ενώ στο εξώφυλλο του ΒΗΜΑgazino βρίσκουμε ένα πρόσωπο που όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσει πολύ για άλλη μια χρονιά: Τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αρκάς, Το σημειωματάριο του Χειμώνα

Ενα συλλεκτικό σημειωματάριο με τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του κορυφαίου έλληνα κομίστα: Θανασάκης, Ισοβίτης, Προφήτης, Χαμηλές Πτήσεις, Καστράτο, Ζαχαρίας, Ζευγάρια και Ναπολέων!

Αυθόρμητο χιούμορ και απολαυστικές ατάκες σε ένα σπιράλ σημειωματάριο, 160 σελίδων που περιλαμβάνει: ετήσιο ημερολόγιο, παγκόσμιες ημέρες, εορτολόγιο, χρήσιμα τηλέφωνα.

Το αυθεντικό χιούμορ είναι πιο σπάνιο από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Το δημιουργικό χιούμορ, εκείνο δηλαδή που λαμβάνει και καλλιτεχνική μορφή, αναγνωρίσιμη και δημοφιλή, είναι ακόμη σπανιότερο. Αυτό ακριβώς το πολυδιάστατο πράγμα ενσαρκώνει ο Αρκάς τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Γέλιο και προβληματισμός γεννιούνται αδιαχώριστα και εκρηκτικά μέσα από το χιούμορ του Αρκά, αυτό το πολύτροπο, ανελέητο, δηκτικό και πνευματώδες χιούμορ. Κανένας άλλος δεν μας επιτρέπει, όπως ο Αρκάς, να ξεκαρδιστούμε τόσο απελευθερωτικά με τα ανθρώπινα, από την ανοησία και την αυταρέσκεια μέχρι την απελπισία και τον θάνατο. Το χιούμορ του Αρκάμπορεί να εκκινεί από το καθημερινό, το τετριμμένο και μπορεί να αγγίξει το υπαρξιακό, το μεταφυσικό. Ο Αρκάς είναι, αναμφίβολα, μια μοναδική περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα. Η διάρκειά του και η εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν προς το (αφανές) πρόσωπό του διαφορετικές γενιές επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Ας θυμηθούμε, τέλος, τι έχει πει η ποιήτρια Κική Δημουλά για τον Αρκά, ότι «μάς βοηθάει να ανοίγουμε και να κλείνουμε το πικρό τετράδιο της μέρας με την άλλη όψη του δραματικού: το υπέροχα κωμικό».

Harper’s Bazaar

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο φιλοξενεί στις σελίδες του μια από τις κορυφαίες τάσεις των τελευταίων ετών: αυτή της ήσυχης πολυτέλειας. Ακόμη, παρουσιάζει δερμάτινα σύνολα με διαχρονική αξία, συνομιλεί με τις ενζενί της μικρής οθόνης και επιλέγει τα πιο εντυπωσιακά κλασικά ρολόγια με σύγχρονη αισθητική.

Ακόμη, φωτογραφίζει τη δική του εκδοχή του διαλόγου της μόδας με την τέχνη: την πιο εμβληματική συλλογή της σεζόν, την Rosso Ancora του Gucci, με φόντο τα έργα του προωτοπόρου της κινητικής τέχνης, Takis.

«Το Βήμα της Καρδίτσας»

Με το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, η μαθητική εφημερίδα «Το Βήμα της Καρδίτσας». Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Καρδίτσας έκαναν ρεπορτάζ πέντε μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του φθινοπώρου, συνομίλησαν με τους πληγέντες συνομηλίκους τους και καταγράφουν συνεντεύξεις και έρευνες για το θέμα της κλιματικής κρίσης.

Στις σελίδες της μαθητικής εφημερίδας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

  • «Έρευνα: Πώς και πού φαντάζονται οι νέοι το επαγγελματικό τους μέλλον»
  • «Γνώμη: Ο ιδανικός εκπαιδευτικός χρειάζεται ευγένεια και ενσυναίσθηση»
  • «Πολιτισμός: Οι μεγάλες γιορτές της τέχνης και οι δυσκολίες του θεάτρου στην περιφέρεια»
  • «Ξενάγηση: Η ιστορία της Καρδίτσας μέσα από την αρχιτεκτονική και τα μνημεία της»
  • Ευρωεκλογές: «Νεανική ψήφος, ισχυρή Ευρώπη».

Μέχρι στιγμής, 41 Μαθητικές Εφημερίδες έχουν κυκλοφορήσει ως ένθετα με «Το Βήμα της Κυριακής», οι οποίες είναι διαθέσιμες και σε ηλεκτρονική μορφή στην ομώνυμη ενότητα του tovimagr.

ΒΗΜΑgazino

Το «BHMAGAZINO» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου όπως πάντα με «Το Βήμα της Κυριακής» φιλοξενεί στο εξώφυλλό του τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην Potus παραμένει το ακλόνητο φαβορί για το χρίσμα στις εσωκομματικές διαδικασίες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενόψει των Προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, σαρώνει στις δημοσκοπήσεις και δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στο Οβάλ Γραφείο. Αν τελικά καταφέρει να ξεπεράσει τους νομικούς σκοπέλους.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών ψηφοφόρων δείχνουν πάντως να εμπιστεύονται περισσότερο τον Τραμπ σε σειρά ζητημάτων με κορυφαίο την διαχείριση της οικονομίας. Όλα αυτά παρά τις δικαστικές περιπέτειες κυρίως όμως τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του πρώην Προέδρου, που ανησυχούν ιδιαίτερα την Ευρώπη.

Στο “BHMAGAZINO” αυτής της Κυριακής, μπορείτε να διαβάσετε αποκλειστικές συνεντεύξεις, θέματα γύρω από τις εικαστικές τέχνες, την αρχαιολογία, τα βιβλία, την τεχνολογία, το περιβάλλον και να ταξιδέψετε σε κόσμους μοναδικούς. Το “BHMAGAZINO” μαγεύει και συναρπάζει πάντα…

Και όπως πάντα, μαζί με «Το Βήμα της Κυριακής», πλούσιο οικονομικό ρεπορτάζ από τον ΟΤ και όλα όσα αξίζει να διαβάσετε για τον πολιτισμό, τις επιστήμες και τις νέες ιδέες στο ένθετο Β2.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024