Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες: Ό,τι δώσαμε, δώσαμε, λέει η κυβέρνηση - Έρχονται με τρακτέρ στην Αθήνα, παρά το «όχι» Χροσοχοΐδη

Αγρότες: Ό,τι δώσαμε, δώσαμε, λέει η κυβέρνηση – Έρχονται με τρακτέρ στην Αθήνα, παρά το «όχι» Χροσοχοΐδη

Αποφασισμένοι είναι οι αγρότες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να έρθουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ, παρά τις υποσχέσεις Μητσοτάκη, είτε ειρηνικά, είτε «με το ζόρι»

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα, ενώ ετοιμάζονται να έρθουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ την ερχόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας την Πέμπτη.

Παράλληλα, διοργανώνουν πολύμορφες κινητοποιήσεις, με νέα συλλαλητήρια σε Λέσβο και Κεφαλονιά, την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, πως δεν υπάρχει χώρος για νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών.

Οι άνθρωποι αυτοί, που εργάζονται στον – σημαντικότατο, αλλά γεμάτο προβλήματα – πρωτογενή τομέα της χώρας τονίζουν πως ζητούν πραγματικά μέτρα και όχι «ψίχουλα» και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, στέλνοντας μήνυμα στο Μαξίμου ότι όσα τους έταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρκούν.

Γι’ αυτό, την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ, αποφάσισαν τα μπλόκα που είναι μακριά από την πρωτεύουσα να αποκλείσουν συμβολικά λιμάνια και τελωνεία, ενώ μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η πολύμορφη δράση τους σε διάφορα κομβικά σημεία της χώρας.

«Οποιοδήποτε πρόβλημα μας δημιουργήσει η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα έχει την ευθύνη, γιατί οι αγρότες δεν κάνουν πίσω. Εάν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε με το ζόρι στην Αθήνα»

Διαμαρτυρία αγροτών στον κόμβο Πλατυκάμπου

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, γιατί τα βασικά μας αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Πρόσθεσε ότι «υπάρχει δυνατότητα, μέσα από τη συνέχιση και την κλιμάκωση αυτής της κινητοποίησης, να έχουμε λύσεις και να έχουμε απαντήσεις και ικανοποίηση των αιτημάτων».

Ωστόσο, ο Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στο θέμα των αγροτών σε συνέντευξή του, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει χώρος για νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις, ενώ είπε ότι τα μόνιμα μέτρα αποδίδουν περισσότερο.

«Αυτά μπορούσαμε να δώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μάλιστα, ερωτηθείς πώς θα αντιμετωπιστούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, προέβλεψε ότι θα «μαλακώσουν».

Παράλληλα, στο ερώτημα αν πρόκειται να τους συναντήσει ξανά ο πρωθυπουργός, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «εξαντλήθηκαν τα περιθώρια», προσέθεσε, όμως, ότι επίκειται συνάντηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στη Θεσσαλία, η οποία έχει δοκιμαστεί από την κακοκαιρία Daniel.

«Όχι» στα τρακτέρ, τους είπε ο Χρυσοχοΐδης – «Ελάτε με λεωφορεία και ΙΧ»

Την ίδια στιγμή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την Παρασκευή, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους αγρότες να μεταβούν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία και ΙΧ.

Εκείνοι δήλωσαν, όμως, ότι δεν κάνουν πίσω και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στον αρχικό σχεδιασμό τους, που ήθελε να φτάνουν μέχρι το Σύνταγμα με 150 – 200 τρακτέρ και να παραμείνουν στο κέντρο της Αθήνας για ένα 24ωρο.

«Εμείς δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε χτες στη Νίκαια. Την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα σε αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο καλούμε και τον λαό της πρωτεύουσας, όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη, γιατί η δική μας η νίκη θα είναι και νίκη του λαού για να έχει φθηνότερα προϊόντα στο τραπέζι του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρίζος Μαρούδας

Και προσέθεσε πως οι αγρότες πιστεύουν ότι θα πρέπει να υπάρχουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, «είναι η μόνη εφικτή λύση για όλους. Ήδη έχουμε μαζέψει ικανοποιητικό αριθμό τρακτέρ και θα μαζέψουμε και άλλα. Έχουμε πολλά μπλόκα και τρακτέρ και θα δούμε τον τρόπο που θα συμμετέχουν όλες οι περιοχές. Αυτή είναι η απόφασή μας», ξεκαθάρισε.

«Καλούμε όλο τον αθηναϊκό λαό να είναι δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα, γιατί είναι και δικός τους αγώνας, για να μπορούμε όλοι να έχουμε φθηνά και υγιεινά ελληνικά αγροτικά προϊόντα»

«Αν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε με το ζόρι»

Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε ο Δημήτρης Δημογιάννης, εκπρόσωπος του μπλόκου Αλαμάνας, ο οποίος προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνηση δεν τους αφήσει ειρηνικά, τότε θα φτάσουν στην Αθήνα με το ζόρι.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας δέχτηκε και αφού μας αποδέχτηκε σημαίνει ότι έχει αναλάβει και την ευθύνη της οποιασδήποτε διαχείρισης όσον αφορά το αγροτικό ζήτημα. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια ειρηνική διαδήλωση με ένα σχετικό όγκο τρακτέρ στην Αθήνα – όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες – γιατί θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στην Αθήνα», δήλωσε αρχικά.

Για να υπογραμμίσει στη συνέχεια: «Εμείς του εξηγήσαμε ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα, εμείς θέλουμε να αναδείξουμε το ζήτημα κάνοντας μια τυπική συγκέντρωση στην Αθήνα, χωρίς προβλήματα και όχι από όλη την Ελλάδα. Η απάντηση ήταν ‘όχι’. Ας αναλάβει την ευθύνη, επειδή η απόφαση του μπλόκου ήταν ξεκάθαρη για κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ και οι αγρότες δεν κάνουν πίσω. Οποιοδήποτε πρόβλημα μας δημιουργήσει η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα έχει την ευθύνη, γιατί οι αγρότες δεν κάνουν πίσω. Εάν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε με το ζόρι στην Αθήνα».

«Κάλεσμα στον αθηναϊκό λαό»

«Όσα περισσότερα τρακτέρ μπορούμε, θα κατέβουν στην Αθήνα», δήλωσε και ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).

Κάλεσε δε, «όλο τον αθηναϊκό λαό να είναι δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα, γιατί είναι και δικός τους αγώνας, για να μπορούμε όλοι να έχουμε φθηνά και υγιεινά ελληνικά αγροτικά προϊόντα».

Η κυβέρνηση, επισήμανε ο κ. Τζέλλας, «θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να διαλυθούμε, να φύγουμε από τους δρόμους, να μη βγαίνουμε για να διαμαρτυρόμαστε. Ήδη», πρόσθεσε, «εισαγγελείς απειλούν αγρότες στα σύνορα με εισαγγελικές παρεμβάσεις, προκειμένου να εκφοβίσουν τον κόσμο. Αυτό δεν περνά», τόνισε, γιατί τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε πίσω.

«Όσο και να εκβιάζει, όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση υπογείως να διασπάσει το αγροτικό κίνημα, δεν θα το καταφέρει», διαμήνυσε.

ΠΑΜΕ: Τους περιμένουμε στην Αθήνα την Τρίτη στις 6μ.μ.

«Οι εργαζόμενοι θα είμαστε εκεί! Ο αγώνας που δίνουν οι αγρότες είναι δίκαιος», ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ και καλεί «όλα τα σωματεία, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών».

«Την Τρίτη 20 Φλεβάρη, που θα κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους κι ό,τι άλλο αποφασίσουν, να τους υποδεχτούμε με ένα μεγάλο συλλαλητήριο, που θα στείλει αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους μεγάλους ομίλους», σημειώνει το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στο Σύνταγμα, το απόγευμα στις 6, προκειμένου να υποδεχτούν και να διαδηλώσουν μαζί με τους αγρότες.

Την ίδια στιγμή, παρατεταμένα παραμένουν τα τρακτέρ και στα υπόλοιπα μπλόκα σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ενώ οι αγρότες, λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής, έριξαν κοπριά μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι στο μπλόκο Μουδανιών θα προχωρήσουν στο κλείσιμο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών από τις 19:00 έως τις 21:00, ενώ στο Νησέλι Ημαθίας οργάνωσαν αντίστοιχη δράση στις 18:00.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024