Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λουτσέσκου: Πώς «πάρκαρε» στον πάγκο… 19 γκολ!

Λουτσέσκου: Πώς «πάρκαρε» στον πάγκο… 19 γκολ!

Γιατί ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να μην ξεκινήσει τους Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια και Τόμας

Στο δεύτερο σκέλος της «τριλογίας των ντέρμπι», ο ΠΑΟΚ σκόνταψε. Αν δεις το ποτήρι μισογεμάτο, ίσως και να υποστηρίξεις πως έμεινε στην κορυφή και αυτό σημαίνει πολλά. Εστω κι αν έσωσε στο φινάλε τον βαθμό της ισοπαλίας και πήρε το 1-1 με την ΑΕΚ.

Κι όμως, ο ΠΑΟΚ είχε τη δυνατότητα να φτάσει σε νίκη όπως έκανε στο όχι μακρινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και όπως ευελπιστεί να συμβεί στο αμέσως επόμενο, αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα ρωτήσει, κάποιος, ασφαλώς λογικά: είναι άσχημο αποτέλεσμα η ισοπαλία σε ένα κρίσιμο παιχνίδι; Όχι, αρκεί να έχεις κάνει εσύ όσα μπορείς ή αν προτιμά ο οποιοσδήποτε, να έχεις παρατάξει στο χορτάρι την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Και κάτι (μας) λέει πως στην περίπτωση του ΠΑΟΚ δεν συνέβη το συγκεκριμένο…

Κατά καιρούς, ο Ραζβάν Λουτσέσκου υπεραμύνεται των επιλογών του ή ακόμη περισσότερο, αναφέρεται στη δική του αλήθεια και προσθέτει ότι «δεν θα σας πω ποτέ ψέματα». Δεκτό. Πολύ θα ήθελε το κοινό, συνεπώς, να μάθει το πώς και το γιατί παρατάχθηκε μια ενδεκάδα με δυνατότητες ασφαλώς, και αλίμονο αν υποστηριζόταν πως ο Δικέφαλος δεν έχει πληθώρα λύσεων. Αλλά από τη στιγμή που μένουν στον πάγκο οι Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας και Τόμας, η συζήτηση «ανοίγει», κατά το κοινώς λεγόμενο.

Τι έχουν κάνει αυτοί οι ποδοσφαιριστές; Ο ΠΑΟΚ έως την έναρξη του ματς με την ΑΕΚ είχε πετύχει 57 γκολ, αριθμός σημαντικός για κάθε ομάδα και σίγουρα για τα δεδομένα των Ασπρόμαυρων. Πόσα γκολ είχε σημειώσει η ανωτέρω τριπλέτα; 19! Ο Βούλγαρος διεθνής, σκόρερ και στο ντέρμπι με τους Πράσινους, εννιά. Και από πέντε οι Κωνσταντέλιας και Μπράντον Τόμας.

Ναι μεν για τον νεαρό Ελληνα μεσοεπιθετικό ειπώθηκε πως ανέβασε πυρετό, οι άλλοι όμως δεν έμειναν εκτός ενδεκάδας πολύ ξαφνικά; Στον αθλητισμό ισχύει το ρητό πως «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα γνωρίζει ο κόσμος όλος» και …νοικοκύρης εν προκειμένω είναι ο προπονητής. Ο Λουτσέσκου θέλησε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, έχει υλικό για να προχωρά σε αλλαγές από τη μέση και μπροστά, συνήθως αυτές του βγαίνουν και αυτό φαίνεται από την πορεία της ομάδας.

Ο δε Σαμάτα, παίκτης που έπαιξε στο βασικό σχήμα, είχε από τις 3 Ιανουαρίου και το 4-0 με τον ΟΦΗ να αρχίσει παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Μετά έφυγε για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Τανζανία, ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό και άλλωστε δεν του έλειψαν τα δύο γκολ που μέχρι τώρα έχει σκοράρει στη Σούπερ Λίγκα ο Σαμάτα.

Συμπέρασμα: ο ΠΑΟΚ , ναι, παρέμεινε στην κορυφή. Εχασε όμως μια ευκαιρία να πιέσει παραπάνω την ΑΕΚ να αποκτήσει μεγαλύτερο προβάδισμα σε περίπτωση δικής του νίκης.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024