Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γίνε ο Βαλεντίνος μου και θα σε ταξιδέψω κινηματογραφικά σε κόσμους που δεν φαντάζεσαι

Γίνε ο Βαλεντίνος μου και θα σε ταξιδέψω κινηματογραφικά σε κόσμους που δεν φαντάζεσαι

Be my Valentine με 30 ιστορίες αγάπης που έγραψαν ιστορία.

Όλες οι τέχνες έχουν εξυμνήσει τον έρωτα και αυτό γιατί ο άνθρωπος χωρίς αυτόν είναι περίπου καλά, περίπου ευτυχής, περίπου ολοκληρωμένος. Είναι το αλατοπίπερο σε μια ζωή που μπορεί να δείχνει σαν πιάτο από μισελενάτο εστιατόριο, αλλά από γεύση μέτρια τα πράγματα. Ο έρωτας ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένα εμπνευστικό θέμα για τους δημιουργούς. Για αυτό πάντα στο σινεμά θα βρεις προτάσεις με θέμα την αγάπη, την αναζήτηση αυτής, τη χαρά και τον πόνο που μπορεί να προκαλέσει ένα καρδιοχτύπι. Σε αυτό το ταξίδι προς αναζήτηση του έρωτα, συναντάμε πολλές και τόσο διαφορετικές ιστορίες αγάπης που δεν θα έφτανε ένα βιβλίο για να τις συμπεριλάβουμε όλες.

Για την ώρα σας προτείνουμε 30 ερωτικές ιστορίες να χαρείτε το μήνα που έχει την τιμητική του. Για την ακρίβεια όχι εμείς, αλλά το Vodafone TV, μέσα από τα στούντιο της ΗΒΟ, του Disney+, της Viaplay και των ταινιών της Warner Bros. Μερικές από τις προτάσεις τους ακολουθούν παρακάτω.

Έρωτας μετ Εμποδίων στο Moulin Rouge! Παρίσι, 1899. Ο νεαρός ποιητής Christian (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) βιώνει για πρώτη φορά τον έρωτα στο πρόσωπο της πανέμορφης χορεύτριας Satin (Νικόλ Κίντμαν), που εργάζεται στο διάσημο καμπαρέ Moulin Rouge. Η ομορφιά της όμως έχει σαγηνέψει και τον Δούκα (Ρίτσαρντ Ρόξμπρα), ο οποίος προκειμένου να χρηματοδοτήσει την παράσταση που ως ηθοποιός θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, θέτει έναν όρο: να είναι μόνο δική του! Το αμερικάνικο αισθηματικό μιούζικαλ Moulin Rouge του Μπαζ Λούρμαν, κυκλοφόρησε το 2001, κέρδισε 3 Χρυσές Σφαίρες (εκ των οποίων αυτής της  Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Α’ Γυναικείας Ερμηνείας) και δύο Όσκαρ, ενώ θεωρείται ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών. Το σενάριο, για τους γνώστες του κλασικού ρεπερτορίου, θυμίζει την όπερα Λα Τραβιάτα.

Έρωτας μετά Μαγείας στην Πεντάμορφη και το Τέρας (Beauty and the Beast). Γαλλία, 1780. Μία μάγισσα μεταμφιεσμένη σε ζητιάνα εισβάλλει σε ένα βασιλικό χορό και προσφέρει στον πρίγκιπα ένα τριαντάφυλλο ως αντάλλαγμα για τη φιλοξενία και την αποφυγή της κακοκαιρίας. Η αλαζονεία του όμως θυμώνει τη μάγισσα που τον μεταμορφώνει σε τέρας και τους υπηκόους του σε άψυχα αντικείμενα, διαγράφοντας παράλληλα το κάστρο από τη μνήμη των χωρικών. Το μόνο πράγμα που μπορεί να λύσει τα μάγια, είναι να μάθει ο πρίγκιπας να αγαπάει και να μπορέσει να αγαπηθεί από κάποιον, πριν πέσει και το τελευταίο πέταλο. Εκεί κάπου εμφανίζεται η Μπελ, ο καλλιτέχνης πατέρας της Μορίς, ο ναρκισσιστής απόμαχος στρατιώτης Γκαστόν που τη ζητάει σε γάμο, ο φίλος του ΛεΦου και οι ιστορίες που έχουν μέσα αιχμαλωσίες, μαγικούς καθρέπτες, χαμούληδες και ένα happy end.

Η ταινία είναι ριμέικ της ομώνυμης ταινίας της Disney του 1991, η οποία με τη σειρά της ήταν διασκευή του παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» της Ζαν-Μαρί Λεπρένς ντε Μπωμόν. Κυκλοφόρησε το 1991, σε σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον και σενάριο των Στίβεν Κμπόσκι και Έβαν Σπηλιωτόπουλου. Το βασικό καστ της ταινίας απαρτίζουν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Έμμα Γουάτσον και Νταν Στίβενς και τους πλαισιώνουν οι Λουκ Έβανς, Κέβιν Κλάιν, Τζος Γκαντ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στάνλεϊ Τούτσι, Όντρα Μακντόναλντ, Γκούγκου Μπάθα Ρο, Ίαν ΜακΚέλεν και η αγαπημένη Έμμα Τόμσον.

Έρωτας μετά Όλεθρου στο Λεωφορείον ο πόθος (A Streetcar named Desire).  Νέα Ορλεάνη 1951. Η Μπλανς (Βίβιαν Λι), μια καθηγήτρια από τις Νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, αποφασίζει να πάει να ζήσει με την αδελφή της Στέλλα (Κιμ Χάντερ) και τον άντρα της Στάνλεϊ Κοβάλσκυ (Μάρλον Μπράντο). Ο Πολωνός μετανάστης και εργάτης Κοβάλσκυ αντιμετωπίζεται υποτιμητικά από την Μπλανς, που τον βλέπει να χειραγωγεί τη Στέλλα με τον οξύθυμο χαρακτήρα του, σε μία σχέση που κυριαρχείται από το ωμό πάθος. Η συναισθηματικά υπερευαίσθητη και ψυχολογικά ασταθής Μπλανς, μπαίνει στο στόχαστρό του και σταδιακά γεννιέται ένας κρυφός πόθος που θα σημάνει την καταστροφή της… Η ταινία του σκηνοθέτη Ελία Καζάν που βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο δράμα του Τενεσί Ουίλιαμς, γυρισμένη το 1951, θεωρείται ένα κλασικό αριστούργημα της 7ης τέχνης, έχοντας κερδίσει 4 βραβεία Όσκαρ.

Έρωτας μετά Μουσικής στο  Ένα αστέρι γεννιέται (A Star Is Born). Αμερική 2018. Ο 43χρονος Τζακ Μέιν (Μπράντλεϊ Κούπερ) είναι ένας διάσημος τραγουδιστής της κάντρι ροκ που μέσα σε όλα είναι εθισμένος στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Μάνατζερ του ο μεγαλύτερος ετεροθαλής αδερφός του, Μπόμπι (Σαμ Έλιοτ). Μετά από μία συναυλία, ο Τζακ πάει σε ένα μπαρ όπου παρακολουθεί ένα αφιέρωμα στην Εντίθ Πιάφ από την 31χρονη Άλι (Lady Gaga), η οποία εργάζεται ως σερβιτόρα- τραγουδίστρια. Η Άλι κερδίζει το ενδιαφέρον του με τις ερμηνευτικές της ικανότητες και καταλήγουν έτσι να περνούν τη νύχτα μιλώντας μεταξύ τους. Αυτή ήταν μόνο η αρχή για έναν έρωτα που θα ακολουθήσει γεμάτος με πολλή μουσική και πολύ δράμα.

Η καλλιτεχνική και εμπορική αυτή επιτυχία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπράντλεϊ Κούπερ, σε σενάριο των Κούπερ, Έρικ Ροθ και Γουίλ Φέτερς. Είναι η τέταρτη μεταφορά της ιστορίας, μετά το πρωτότυπο ρομαντικό δράμα του 1937 και τα ριμέικ που ακολούθησαν του 1954 και 1976.

Όσο για το δημοφιλές σάουντρακ της ταινίας έλαβε συνολικά τέσσερα Βραβεία Grammy και το Όσκαρ καλύτερης μουσικής. Σημειώνεται ότι η Gaga με το τραγούδι «Shallow» έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που κέρδισε Όσκαρ, Βραβείο Γκράμι, Βραβείο BAFTA και Χρυσή Σφαίρα την ίδια χρονιά.

Έρωτας μετά Εφηβικών Βασάνων στο Euphoria (Ευφορία). Καλιφόρνια, 2019. Στην φανταστική πόλη East Highland, μία παρέα μαθητών Λυκείου αναζητούν ελπίδα, ενώ προσπαθούν να ισορροπήσουν μέσα τους την αγάπη, την απώλεια, τους εθισμούς και το σεξ. Στη διάρκεια των επεισοδίων, οι ιστορίες διαπραγματεύονται θέματα που καίνε όπως οι καταχρήσεις παντός τύπου, η τοξικότητα και η βία σε διάφορες μορφές, οι ψυχικές ασθένειες, η καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία, η κουλτούρα σύνδεσης, η απιστία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι σχέσεις, η θλίψη και πολλά ακόμα.

Αυτή η εφηβική δραματική τηλεοπτική σειρά του Σαν Λέβινσον βασίζεται στην ομώνυμη ισραηλινή σειρά και έχει λάβει θετικές κριτικές για τις ερμηνείες, τη μουσική, τη θεματολογία και φυσικά την κινηματογράφηση. Μέσα από εκεί έλαμψε η Zendaya, ενώ στους υπόλοιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Maude Apatow, Angus Cloud, Eric Dane, Alexa Demie, Jacob Elordi, Barbie Ferreira, Nika King, Storm Reid, Hunter Schafer, Algee Smith, Sydney Sweeney, Colman Domingo, Javon «Wanna» Walton, Austin Abrams και Dominic Fike. Η σειρά αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς και πετυχημένες σειρές παγκοσμίως με 9 Primetime Emmys, και είναι η δεύτερη με τις υψηλότερες τηλεθεάσεις για το HBO, πίσω από το… Game of Thrones. Αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Οι παραπάνω προτάσεις είναι μόνο κάποιες εκατοντάδες ώρες από τις 10.000 On Demand περιεχομένου, από 45+ δημοφιλή διεθνή κανάλια με λατρεμένες και νέες εκπομπές, τον καλύτερο κατάλογο παιδικών προγραμμάτων και καναλιών για όλες τις ηλικίες, πρόσφατες και αγαπημένες blockbuster ταινίες από την Warner Bros, αποκλειστικό περιεχόμενο από την ΗΒΟ, πρόσβαση σε όλες τις σειρές και ταινίες του Disney+ και της επιτυχημένης σκανδιναβικής πλατφόρμας Viaplay. Όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις στο Vodafone TV, που μπορείς να το αποκτήσεις ως standalone υπηρεσία ή κάνοντας νέα σύνδεση στα προγράμματα Fiber έως 1Gbps απολαμβάνοντας όλο το πλούσιο περιεχόμενο, με υπερυψηλές ταχύτητες σε προνομιακή τιμή.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024