
Ολλανδία: Χέρι – χέρι πέθαναν με ευθανασία ο πρώην πρωθυπουργός Ντρις φαν Αχτ και η σύζυγός του
Ο Ντρις φαν Αχτ «πέθανε χέρι-χέρι με την πολυαγαπημένη σύζυγό του» Εζενί φαν Αχτ-Κρέκελμπεργκ, η οποία, έπειτα από δεκαετίες στο πλευρό του, ήταν πάντα «το κορίτσι του».
Τη μέθοδο της ευθανασίας επέλεξαν ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ντρις φαν Αχτ και η σύζυγός του Εζενί για να φύγουν από τη ζωή (στη φωτογραφία, επάνω, ο Ντρις φαν Αχτ με «το κορίτσι του», την Εζενί φαν Αχτ-Κρέκελμπεργκ).
Το κέντρο μελετών The Rights Forum που ίδρυσε ο Ντρις φαν Αχτ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή τον θάνατο του ζεύγους.
Ηταν ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
Τη Δευτέρα, ο 93χρονος Ντρις φαν Αχτ και η συνομήλικη σύζυγός του, Εζενί φαν Αχτ-Κρέκελμπεργκ έφυγαν από τη ζωή στην πόλη Ναϊμέχεν και κηδεύτηκαν σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με την ενημέρωση. Τα τελευταία χρόνια το ζεύγος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
«Πέθανε χέρι-χέρι με την πολυαγαπημένη σύζυγό του», αναφέρει η ανακοίνωση στον ιστότοπο του The Rights Forum. Επειτα από επτά δεκαετίες στο πλευρό του, η Εζενί ήταν πάντα για τον Ντρις φαν Αχτ «το κορίτσι του», επισημαίνεται.
Μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Εκκλησης (CDA), ο Ντρις φαν Αχτ διετέλεσε πρωθυπουργός της Ολλανδίας από το 1977 έως το 1982.
Ιδεολογικές διαφορές
Ηταν ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και είχε επικρίνει την ολλανδική κυβέρνηση για μεροληπτική στάση στο Μεσανατολικό.
Παραδοσιακός Χριστιανοδημοκράτης, μάλιστα, πέρασε σε ολοένα και πιο προοδευτικές θέσεις μετά την αποχώρησή του από την πολιτική, αποχωρώντας τελικά και από το κόμμα του το 2017 λόγω ιδεολογικών διαφορών με την προσέγγιση της κεντροδεξιάς Χριστιανοδημοκρατικής Εκκλησης στο ζήτημα του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»

