Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάκελος... Βασίλιε Μίτσιτς: To trade που αλλάζει τα δεδομένα, η Euroleague και ένα «καυτό» καλοκαίρι (vids)

Φάκελος… Βασίλιε Μίτσιτς: To trade που αλλάζει τα δεδομένα, η Euroleague και ένα «καυτό» καλοκαίρι (vids)

Ο Βασίλιε Μίτσιτς έγινε ανταλλαγή από τους Θάντερ, θα συνεχίσει στους Χόρνετς και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Ο χρόνος συμμετοχής που θα αυξηθεί, η Euroleague και ένα κρίσιμο καλοκαίρι.

O Βασίλιε Μίτσιτς αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να κάνει το μεγάλο «άλμα» και να… μεταπηδήσει στο ΝΒΑ, πήρε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και αποχώρησε από την Εφές, με την οποία κατέκτησε δύο σερί Euroleague και αναδείχτηκε MVP.

Ο Σέρβος γκαρντ που κατά γενική ομολογία είναι ο κορυφαίος παίκτης που αγωνίστηκε στη Euroleague την τελευταία τριετία, πήρε ένα «χρυσό» εγγυημένο συμβόλαιο στην Οκλαχόμα, όμως το διάστημα που έμεινε στην πόλη, αγωνίστηκε ελάχιστα και ο λόγος είναι η «εκρηκτική» περιφέρεια και η πορεία που κάνει η ομάδα στη Δύση, αφού βρίσκεται στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

Το γεγονός ότι στο πρώτο μισό της σεζόν δεν είχε χρόνο συμμετοχής φούντωσε τα σενάρια για επιστροφή στην Ευρώπη, αλλά και για ανταλλαγή πριν ολοκληρωθεί η trade deadline και πράγματι την ίδια μέρα, στις 8 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ότι αποχωρεί από τους Θάντερ σαν μέρος της ανταλλαγής που στέλνει στην Οκλαχόμα Σίτι τον Γκόρντον Χέιγουορντ.

Τα νούμερα και το συμβόλαιο του

Ο Μίτσιτς «απελευθερώθηκε» ουσιαστικά, αφού δεν έπαιξε πολύ στην Οκλαχόμα και πλέον έχει την ευκαιρία στους νεανικούς Χόρνετς να πάρει αρκετό χρόνο, να προσαρμοστεί και να βελτιωθεί για να συνεχίσει στο ΝΒΑ, όπου μέχρι σήμερα είχε μόλις 30 ματς και ελάχιστο χρόνο συμμετοχής με τις «αστραπές». Συγκεκριμένα, ο Μίτσιτς έχει 3.3 πόντους (56.5% στο δίποντο, 24.4% στο τρίποντο, 73.7% στις βολές), 0.8 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ ανά 12 λεπτά στην τρέχουσα περίοδο, στη ρούκι σεζόν του στο NBA.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σέρβος έχει εγγυημένα 7.723.000 δολάρια για τη φετινή και άλλα 7.723.000 δολάρια για την επόμενη σεζόν, με την περίοδο 2025/26 (8.109.150 δολάρια) να είναι option της ομάδας του με deadline την 29η Ιουνίου 2025.

Τα δεδομένα που αλλάζουν και η Euroleague

Ο Μίτσιτς έχει πλέον την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής που είναι το πρώτο βήμα για να καθιερωθεί στο ΝΒΑ, τα δεδομένα άλλαξαν όσον αφορά αυτό το κομμάτι, όμως η αλήθεια είναι ότι πάντα κοιτάζει την Ευρώπη και πάντα τον βλέπει και η… Ευρώπη.

Από το προηγούμενο διάστημα ο Μίτσιτς αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων για το όσα «τραβάει» στο ΝΒΑ, μιας και πρόκειται για έναν φτασμένο παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά και για αυτό τον λόγο ενεπλάκη σε πολλά σενάρια για την επιστροφή του στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο Σέρβος παικταράς θα «κυνηγήσει» το όνειρο του ΝΒΑ στη Σάρλοτ, αφού λογικά θα βρει αυτό που θέλει (χρόνο), όμως την ίδια ώρα «παίζει» πάντα η επιστροφή του, παρότι έχει εγγυημένο συμβόλαιο. Το καλοκαίρι θα είναι κρίσιμο για τον ίδιο, αφού θα πρέπει να δει τις επιλογές του, αφού δει πόσο θα αγωνίζεται στη Σάρλοτ και κυρίως αν οι «σφήκες» θα τον κρατήσουν ή αν θα τον ανταλλάξουν σε λίγους μήνες ξανά.

Η πόρτα της Euroleague είναι πάντα ανοιχτή εξάλλου, αφού αν και δεν θα βρει τα χρήματα που παίρνει στις ΗΠΑ, θα μπορέσει να βρει ακόμη και πάνω από 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο με το όνομα που έχει δημιουργήσει.

Την περίπτωση του πάντα την παρακολουθούν από την Ευρώπη, ενώ έχει ακουστεί έτσι κι αλλιώς η επιστροφή του στην Εφές το προηγούμενο διάστημα, η «εμπλοκή» του με τον Παναθηναϊκό λόγω Αταμάν, αλλά και της επένδυσης που γίνεται στο τριφύλλι, αλλά και για τις Μονακό, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, που έχουν τη δυνατότητα να τον πληρώσουν αν αποφασίσει να επιστρέψει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μίτσιτς είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο θα έχει ένα σημαντικό καλοκαίρι, ειδικά αν αγωνίζεται, κάτι που λογικά θα συμβεί και θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Κλείνοντας, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι και το καλοκαίρι του 2025, όπου ενδεχομένως να μπει στην Euroleague και ομάδα από το Ντουμπάι με «τρελό» μπάτζετ και να διεκδικήσει τον Μίτσιτς με «χρυσό» συμβόλαιο. Όμως κι αυτό είναι πολύ μακρινό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα δεδομένα άλλαξαν προς το καλύτερο για τον Μίτσιτς στο ΝΒΑ και πιθανόν και για την Ευρώπη…

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024