Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μυστήριο με την «αρπαγή» τριών ναυτικών σε δεξαμενόπλοιο - Σύλληψη του πλοιάρχου

Μυστήριο με την «αρπαγή» τριών ναυτικών σε δεξαμενόπλοιο – Σύλληψη του πλοιάρχου

Ο καπετάνιος κράτησε τους τρεις επιθεωρητές στις καμπίνες τους και τους απαγόρευσε την έξοδο από το πλοίο.

Στη σύλληψη του πλοιάρχου ενός δεξαμενόπλοιου που ναυτολόγησε τρεις επιθεωρητές χωρίς τη συγκατάθεσή τους, έναν Έλληνα και δύο υπηκόους Φιλιππίνων, προχώρησε το λιμενικό σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο που φέρει το όνομα Arina  εντοπίστηκε στα νότια της Χίου και οδηγήθηκε από το λιμενικό σώμα στο αγκυροβόλιο.

Το πλοίο επρόκειτο να αγοραστεί από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων στη Σμύρνη αλλά κρατήθηκε από τις αρχές για οφειλές.

Ωστόσο ο πλοίαρχος του πλοίου ναυτολόγησε χωρίς τη συγκατάθεσή τους τρεις επιθεωρητές και με τη δικαιολογία ότι θα μεταβεί σε γειτονικό αγκυροβόλιο, σάλπαρε για την Αίγυπτο και εντοπίστηκε από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Χίου.

Eνημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ ο πλοίαρχος του πλοίου κατηγορείται για αρπαγή (άρθρο 322 του ποινικού κώδικα).

Την υπόθεση της προανάκρισης έχει αναλάβει το κεντρικό λιμεναρχείο της Χίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των επιθεωρητών κατάφερε να επικοινωνήσει με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και ανέφερε το περιστατικό.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, για καταγγελία απαγωγής ημεδαπού επιβαίνοντα σε δεξαμενόπλοιο σημαίας Παλάου. Το Δ/Ξ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 3,7 ν.μ. δυτικά της Χίου, προερχόμενο από την Τουρκία με προορισμό την Αίγυπτο, με συνολικά δεκαπέντε επιβαίνοντες.

Αμέσως στην περιοχή μετέβη περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο γνωστοποίησε στο δεξαμενόπλοιο να αλλάξει πορεία με κατεύθυνση το αγκυροβόλιο της Χίου, έπειτα από εντολή της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου. Με τον κατάπλου του Δ/Ξ πλοίου στο αγκυροβόλιο, επιβιβάστηκαν σε αυτό στελέχη του γραφείου ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χίου για τη διενέργεια νηοψίας, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ δύο ακόμα αλλοδαποί επιβαίνοντες δήλωσαν την αρπαγή τους.

Στη συνέχεια, τα τρία άτομα που δήλωσαν την αρπαγή τους, ο Πλοίαρχος και ο Α΄ μηχανικός του πλοίου καθώς και τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβιβάστηκαν σε Ε/Γ-Λάντζα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου για παράβαση του άρθρου 322 Π.Κ. ¨Αρπαγή¨, ενώ απάγορεύτηκε ο απόπλους του Δ/Ξ λόγω ελλιπής σύνθεσης.»

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024