Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης: Η κυβέρνηση με την πολιτική της συντηρεί και μεγαλώνει τη φούσκα στην αγορά ακινήτων

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση με την πολιτική της συντηρεί και μεγαλώνει τη φούσκα στην αγορά ακινήτων

Ο Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζει τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη Βουλή για την Golden Visa

«Η κυβέρνηση με την πολιτική της συντηρεί και μεγαλώνει τη φούσκα στην αγορά ακινήτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Βουλή αναφορικά με την Golden Visa.

«H Νέα Αριστερά προτείνει κατάργηση της Golden Visa, πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας και περιορισμούς στην βραχυχρόνια μίσθωση», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, η στεγαστική κρίση πλήττει ιδίως τους νέους και τις νέες οικογένειες. Το ένα τρίτο του διαθέσιμου εισοδήματος φεύγει στο νοίκι και στους λογαριασμούς. Οκτώ στους δέκα νέους μένουν ακόμα στο παιδικό τους δωμάτιο, ενώ οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται κατακόρυφα κάθε χρόνο.

«Ο Μητσοτάκης καλεί ανοιχτά κερδοσκοπικά συμφέροντα να αγοράσουν ακίνητα»

«Σήμερα στη Βουλή, ο κύριος Μητσοτάκης εξήγγειλε αύξηση του ορίου για την Golden Visa έως τις 800.000 ευρώ για τις περιοχές με μεγάλη οικιστική πίεση, δίχως όμως να δεσμευτεί για άμεση νομοθέτηση», υπογράμμισε.

Και σχολίασε ότι πρόκειται ουσιαστικά για «ανοιχτό κάλεσμα στα κάθε λογής κερδοσκοπικά συμφέροντα να αγοράσουν ακίνητα σήμερα, καθώς η αξία τους θα πολλαπλασιαστεί πάρα πολύ σύντομα. Ενώ ανοίγει το δρόμο και για την αύξηση στις τιμές των ενοικίων».

«Η κυβέρνηση με την πολιτική της συντηρεί και μεγαλώνει τη φούσκα στην αγορά ακινήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, σημειώνοντας πως «ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης ξεκινά με την κατάργηση της Golden Visa. Θέτει επίσης περιορισμούς, ουσιαστικούς περιορισμούς, στη βραχυχρόνια μίσθωση. Παρέχει κίνητρα στους ιδιοκτήτες για να μειωθούν οι τιμές στα ενοίκια και επενδύει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την κοινωνική κατοικία».

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024