Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μητσοτάκη - Βέμπερ στον απόηχο του ψηφίσματος καταδίκης - Επτά διαρροές από το ΕΛΚ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Βέμπερ στον απόηχο του ψηφίσματος καταδίκης – Επτά διαρροές από το ΕΛΚ

Επτά ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, που συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία, υπερψήφισαν την καταδίκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στον απόηχο του ψηφίσματος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Βέμπερ θα πραγματοποιηθεί στις 18:15 στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ο θα συµµετάσχει στην εκδήλωση του ΕΛΚ «Road to Recovery» για το Ταµείο Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας (RRF) την περίοδο 2021-2026.

Επτά ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, που συμμετέχει η ΝΔ, υπερψήφισαν την καταδίκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το πολιτικό ενδιαφέρον στη συζήτηση των δύο ηγετών εστιάζεται στο χθεσινό ψήφισμα-κόλαφος, που το ΕΛΚ, μάλιστα, είχε σημαντικές διαρροές.

Η επίσημη γραμμή του ευρωπαϊκού κόμματος που συμμετέχει η ΝΔ ήταν να μην εγκριθεί το ψήφισμα-ράπισμα, ωστόσο, επτά ευρωβουλευτές του ΕΛΚ ψήφισαν υπέρ.

Συγκεκριμένα, επτά ευρωβουλευτές του ΕΛΚ από επτά διαφορετικές χώρες της ΕΕ υπερψήφισαν την καταδίκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, δεν ψήφισαν ο Τσέχος Λούντεκ Νίντερμαγιερ, ο Βέλγος Μπενουά Λουντζέν, η Φινλανδή Σίρπα Πιετικάινεν, ο Μαλτέζος Νταβίντ Κάζα, η Δανή Περνίλ Βάις, ο Ρουμάνος Μαριάν Ζαν Μαρινέσκου και ο Γάλλος Μπρις Oρτεφέ.

Επτά ευρωβουλευτές του ΕΛΚ από επτά διαφορετικές χώρες της ΕΕ υπερψήφισαν την καταδίκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σκέρτσος: Προϊόν ανθελληνισμού και εμπάθειας για «τη χώρα της χρονιάς» το ψήφισμα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε ανάρτησή του ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος είχε χαρακτηρίσει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως «ανθελληνικό». Σύμφωνα με τη σκέψη του υπουργού Επικρατείας, η ΝΔ συνεργάζεται με ευρωβουλευτές που στηρίζουν «ανθελληνικά» ψηφίσματα.

Παράλληλα εξέφρασε τους φόβους για την περικοπή πόρων της ΕΕ προς την Ελλάδα λόγω της κατάστασης στο κράτος δικαίου. Υπενθυμίζεται ότι αυτά που περιγράφονται στο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου είναι ανάλογο πρώιμο στάδιο της διαδικασίας που επιβλήθηκε στην Ουγγαρία και κατέληξε στην περικοπή κονδυλίων προς τη Βουδαπέστη του Βίκτορ Όρμπαν.

«Για την ιστορία, ας κρατήσουμε τα ονόματα των Ελλήνων ευρωβουλευτών που στράφηκαν κατά της χώρας μας, υπερψηφίζοντας αυτό το απαράδεκτο και ανθελληνικό ψήφισμα, το οποίο μεταξύ άλλων εισηγείται και την περικοπή κοινοτικών πόρων προς την Ελλάδα σε μια στιγμή που συζητάμε για αύξησή τους στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης ή των πιεστικών προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα. Μεταξύ αυτών, οι Έλληνες Ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά από την Ομάδα της Αριστεράς, Νίκος Παπανδρέου από τους Σοσιαλιστές, Πέτρος Κόκκαλης από τους Πράσινους και Γιώργος Κύρτσος από την ομάδα Renew Europe και Αλέξης Γεωργούλης», υπογράμμισε ο Άκης Σκέρτσος.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024