Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ακίνητα που μίσθωνε ο «Άλλος άνθρωπος» όπως τα περιέγραφε το in

Τα ακίνητα που μίσθωνε ο «Άλλος άνθρωπος» όπως τα περιέγραφε το in

Η περιπλάνηση του «Άλλου ανθρώπου» σε αναζήτηση της «Γης της Επαγγελίας».

Η κοινωνική κουζίνα του «Άλλου ανθρώπου» μετακόμιζε συνέχεια, μετέφερε εξοπλισμό και κάθε τι αποθηκευμένο που χρειαζόταν από το ένα στέκι στο άλλο και έμοιαζε να ψάχνει έναν μόνιμο χώρο φιλοξενίας, τη δική της «Γη της Επαγγελίας», που όμως δεν βρισκόταν για αρκετό καιρό.

Τον Μάρτιο του 2021, με αφορμή μία ανάρτηση για τα κλειδιά για το «σπίτι των ονείρων» στην Σαλαμίνος στον Κεραμεικό, σε άρθρο θα αποτυπωθεί η περιπλάνηση του άλλου ανθρώπου.

«Στο Μεταξουργείο και συγκεκριμένα στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 122 και Αρτεμισίου 28 είναι πολύ πιθανόν να δείτε πολλούς ανθρώπους μαζεμένους να περιμένουν. Εκεί βρίσκεται το “Σπίτι του Άλλου Ανθρώπου», ένας χώρος όπου μπορεί όποιος έχει ανάγκη να φάει, να κάνει ένα μπάνιο, να πλύνει τα ρούχα του και να ακούσει έναν καλό λόγο. Πριν μερικά χρόνια, ο ‘Αλλος Άνθρωπος’ στεγαζόταν στην οδό Πλαταιών 55 -ένας μεγαλύτερος χώρος από τον σημερινό που όμως για διάφορους λόγους έπρεπε να αδειάσει. Θυμάμαι μια Τσικνοπέμπτη, καλή ώρα, πριν 4 ή 5 χρόνια, που είχα βρεθεί ανάμεσα στις ψησταριές του Πολυχρονόπουλου και της Έλενας, όλοι φέραμε κάτι σε στιλ ρεφενέ (τσίπουρο, πατάτες, ψωμάκι και ό, τι άλλο) και τρώγαμε σαν μια παρέα δεκάδες άνθρωποι», έγραφε το «in»

Πλαταιών, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Σαλαμίνος

Μετά την ανάρτηση και αφού έχει περάσει από την Πλαταιών 55 και την Μεγάλου Αλεξάνδρου 122 και Αρτεμισίου 28, όλοι ελπίζουν πως η νέα έδρα θα είναι στον Κεραμεικό στην Σαλαμίνος κάτι που όπως ακούσαμε από γείτονες δεν έγινε ποτέ.

«Η Κοινωνική Κουζίνα μπαίνει σε νέο χώρο, μάλλον μεγαλύτερο από αυτόν όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή, και το πιο πιθανό είναι να αναβιώσουμε, ιού επιτρέποντος, σκηνικά και στιγμιότυπα του παρελθόντος. Να χτίσουμε όλοι μαζί νέες αναμνήσεις που, με καμβά την Αλληλεγγύη, εγγράφονται για πάντα στη μνήμη μας και μας εμπνέουν να συνεχίζουμε να είμαστε…άνθρωποι. Συγχαρητήρια, Κωνσταντίνε και ομάδα. Ραντεβού στα νέα στέκια», ανέφερε το «in».

Ποιος και πώς πλήρωνε τα μισθώματα;

Το MEGA και η εκπομπή LIVE NEWS λαμβάνοντας τη σκυτάλη αναφέρουν πως η παραμονή στην Σαλαμίνος ήταν ολιγοήμερη τελικά, είχε προηγηθεί η συναυλία που μετείχαν καλλιτέχνες αλλά σε κάθε περίπτωση τα ερωτήματα παραμένουν.

-Γιατί άλλαζε συνεχώς «σπίτι» η κοινωνική κουζίνα;
-Σε ποιου το όνομα γίνονταν τα μισθωτήρια συμβόλαια;
-Πώς καταβάλλονταν τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες; Από προσωπικούς λογαριασμούς;
-Τα ενοίκια πληρώνονταν από τις δωρεές ή τα μισθώματα τα κατέβαλαν απευθείας χορηγοί στους ιδιοκτήτες;

Μαζεύτηκαν 18.600€ τον Φεβρουάριο του 2022 για ενοίκια

Είναι χαρακτηριστική αυτή η ανάρτηση πασίγνωστης εταιρείας που το 2022 δίνει 18.600 για τα ενοίκια.

Η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» είναι σαν κάθε κουζίνα, αλλά και πολλά παραπάνω. Χάρη σε όλους εσάς που μοιραστήκατε 9.300 Give Backet Meals, 18.600€ θα καλύψουν το ενοίκιο του χώρου αλλά και άλλες ανάγκες της κοινωνικής κουζίνας, βοηθώντας το σπουδαίο έργο του «άλλου ανθρώπου» να συνεχιστεί.

Η πρωτοβουλία μάλιστα συνεχίζεται και το επόμενο έτος.

«Η Coca-Cola Τρία Έψιλον συμμετέχει για πρώτη φορά στην πρωτοβουλία των KFC «KFC GIVE BACKET MEAL», η οποία οργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να μοιράσουν τη γεύση των Χριστουγέννων και να κάνουν καλύτερη τη ζωή συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη . Με την αγορά κάθε γεύματος και κοστίζει 19,90€ από 28,90€, προσφέρεται το ποσό των 2€ για να καλυφθούν βασικές ανάγκες λειτουργίας της κοινωνικής κουζίνας «ο Άλλος Άνθρωπος», έτσι ώστε να συνεχίσει το έργο της και να μοιράσει περισσότερα γεύματα αγάπης. Ο αριθμός των KFC Give Backet Meals εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 30.000».

Τα ακίνητα που μίσθωνε «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Ο δημοσιογράφος του Live News θα περιπλανηθεί στο κέντρο της Αθήνας και θα καταγράψει διάφορα ακίνητα που ο άλλος άνθρωπος χρησιμοποίησε για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε κάθε περίπτωση αναρτήσεις σαν και αυτή που ακολουθεί, και που ζητάει χρήματα για τα ενοίκια, δεν ήταν ασυνήθιστες, μάλιστα η ετήσια συνδρομή είχε αυξηθεί από τα 5 στα 10 ευρώ.

«Οι ανάγκες έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και όπως κάθε χρόνο έχουμε την ετήσια συμμετοχή, συνδρομή, όπως θέλετε πέστε το. Έτσι και φέτος ξεκινάμε έναν μήνα πιο νωρίς για να προλάβουμε αυτό που έρχεται τον χειμώνα. Έτσι λοιπόν όποιος μπορεί, αν μπορεί, αν θέλει, με 10 ευρώ (αντί για 5) συμμετέχει».

Η τεράστια δύναμη των social media

Με 58.000 φίλους στο facebook ακόμα και οι μισοί να έβαλαν από 10 ευρώ μιλάμε για ένα ποσό πάνω από 250.000€. Ο ίδιος ο Πολυχρονόπουλος πάντως σε συνέντευξή του στα «Νέα» έλεγε πως στόχος του ήταν η αγορά ενός χώρου.

Με πρότυπο τον Ιησού και στόχο την αγορά ακινήτου

«Έχετε κάποιον άνθρωπο πρότυπο;» το ερώτημα. «Ναι, τον Ιησού, γιατί ήταν ο πρώτος πραγματικός αναρχικός πάνω στη γη» η απάντηση. Και αφού παραδέχεται πως όταν δεν στήνει κουζίνες συνήθως, λόγω εξάντλησης, κοιμάται, η προτελευταία ερώτηση της συνάντησης αφορά μελλοντικούς του στόχους. «Ο ένας είναι η αγορά αυτού του χώρου απέναντι, ώστε όταν φύγω εγώ να συνεχιστεί «Ο Άλλος Άνθρωπος». Και ο άλλος είναι ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο για να γυρίσω όλο τον κόσμο μαγειρεύοντας και να μεταδώσω την ιδέα του «Άλλου Ανθρώπου» αποκαλύπτει. «Και από ποια πόλη θα ξεκινούσατε;» ερωτάται. Κι εκείνος, με ένα χαμόγελο πλατύ, απαντά: «Από την Αθήνα, αγάπη μου. Από το Α. Μη σου πω από το Αιγάλεω γιατί είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που ξεκινάει από Α και τελειώνει σε Ω. Η αρχή και το τέλος», έγραφε το «in».

Και αν το Αιγάλεω έχει αρχή και τέλος η περιπλάνηση του άλλου ανθρώπου φαίνεται πως δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος όπως και τα ερωτήματα που τον ακολουθούν.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024