Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Είναι απάνθρωπο» - Την κατάργηση των Πανελληνίων προτείνει ο Μπαμπινιώτης

«Είναι απάνθρωπο» – Την κατάργηση των Πανελληνίων προτείνει ο Μπαμπινιώτης

«Αυτό το σύστημα με τις Πανελλήνιες δεν τραβάει άλλο» ανέφερε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης

Σε συνέντευξη του, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης προτείνει ένα νέο σύστημα εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια που θα στηρίζεται στο απολυτήριο Λυκείου και  «θα προκύπτει βάσει της συνολικής επίδοσης του μαθητή στα τρία τελευταία έτη».

«Από το 2009, που κάναμε τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, λέω ότι αυτό το σύστημα με τις Πανελλήνιες δεν τραβάει άλλο. Είναι άδικο, είναι απάνθρωπο, είναι σκληρό, είναι αναξιόπιστο. Δεν μπορείς να κρίνεις ένα παιδί σε μια εξέταση ενός τριώρου που μπορεί να συμβεί κάτι» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Τι ανέφερε ο πρώην πρύτανης

«Τις δυνατότητες που έχει ένα παιδί στα τρία χρόνια της απόδοσής του και τις επιδόσεις του στο Λύκειο θα έπρεπε να κοιτάμε. Έτσι λειτουργεί όλη η Ευρώπη. Έτσι λειτουργούν μεγάλα πανεπιστήμια στο εξωτερικό.

Σου ζητάνε, δηλαδή, το απολυτήριό σου και τη βαθμολογία σου στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Εκεί λοιπόν έχουν μια εικόνα σου και οι σχολές οι οποίες έχουν πολύ περιορισμένο αριθμό και δεν μπορούν να το ανοίξουν και κάνουν και μια πρόσθετη εξέταση σε κάποια αντικείμενα, εφόσον χρειάζεται», πρόσθεσε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Στις περισσότερες σχολές δεν χρειάζεται αυτό και ο τρόπος που μπαίνεις στο πανεπιστήμιο είναι η ταυτότητά σου, όπως φαίνεται από το ακαδημαϊκό, ας το πούμε έτσι, απολυτήριο», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024