Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη «ζυγαριά» το πρόγραμμα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Στη «ζυγαριά» το πρόγραμμα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Η «μάχη» των εννιά τελικών και η μεγάλη σημασία του παιχνιδιού Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ

Η Ευρωλίγκα μπαίνει στην τελική ευθεία, σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς τα περισσότερα παιχνίδια έχουν πλέον χαρακτήρα «τελικού».

Αυτό ισχύει βεβαίως και για τις δύο ελληνικές ομάδες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να στοχεύουν ψηλά, να θέλουν δηλαδή το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στις έξι πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Οποιαδήποτε πρόβλεψη τούτη την ώρα πάντως φαντάζει παρακινδυνευμένη καθώς φαίνεται κάθε εβδομάδα, ότι όλα είναι «ανοιχτά» και δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι μιλάμε για μεγάλες «μάχες» σε όλες τις έδρες.

Κρίνοντας από την εξέλιξη της βαθμολογίας αγωνιστική με αγωνιστική ένα είναι σίγουρο. Το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, καθώς φέτος υπάρχει και ο νεοτερισμός της ένατης και δέκατης θέσης που οδηγούν σε ματς – πρόκρισης στην οκτάδα.

Σε ότι αφορά πάντως το πρόγραμμα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως «μπαίνουν στην τελική ευθεία» οι δύο ελληνικές ομάδες.

Οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν στο Κάουνας και ηττήθηκαν από την Ζαλγκίρις έχοντας ρεκόρ 15-10 ενώ από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός νίκησε το βράδυ της Πέμπτης στο Μόναχο κι αυτή η νίκη έφερε τους πειραιώτες στο 14-11.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως τόσο το «τριφύλλι» όσο και η ομάδα του Πειραιά έχουν πολλές πιθανότητες να είναι στην εξάδα και γιατί όχι και στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Είπαμε πως αυτή την στιγμή οποιαδήποτε πρόβλεψη φαντάζει (και είναι) παρακινδυνευμένη, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να εστιάσουμε στο πρόγραμμα που έχουν μπροστά τους Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Πιο βατό το πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων»

Βλέποντας λοιπόν κάποιος τις τελευταίες εννιά «στροφές» της διοργάνωσης, συμπεραίνει πως το πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός είναι πιο βατό σε σχέση με αυτό του Παναθηναϊκού.

Αυτό μπορεί να «λέει» πολλά μπορεί να μη «λέει» κα τίποτα καθώς όλα τα παιχνίδια είναι ανοιχτά και οι αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες είναι λίγες. Ακόμα όμως κι αυτές που έχουν χάσει τον στόχο της δεκάδας μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή σε κάθε παιχνίδι, ειδικά τώρα που όλα έχουν γίνει πιο δύσκολα και δεν υπάρχουν περιθώρια για «στραβοπατήματα».

Πάμε λοιπόν να δούμε το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Παναθηναϊκός:

Φενέρ (εντός)

Ρεάλ (εκτός)

Βιλερμπάν (εντός)

Ολυμπιακός (εκτός)

Ερυθρός Αστέρας (εκτός)

Μπαρτσελόνα (εντός)

Βίρτους (εκτός)

Μπάγερν (εκτός)

Άλμπα (εντός)

Ολυμπιακός:

Βαλένθια (εκτός)

Ζαλγκίρις (εκτός)

Βίρτους (εντός)

Παναθηναϊκός (εντός)

Εφές (εκτός)

Βιλερμπάν (εντός)

Παρτιζάν (εκτός)

Ερυθρός Αστέρας (εκτός)

Φενέρ (εντός)

Βεβαίως αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία δεν είναι το πρόγραμμα αλλά η αγωνιστική κατάσταση κάθε ομάδας κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο απ’ όλα.

Αυτό που κάνει πιο βατό το πρόγραμμα των πειραιωτών σε σχέση με αυτό των «πράσινων» είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει βγάλει τα παιχνίδια με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και υποδέχεται στην έδρα του τη Βίρτους και τον Παναθηναϊκό, ενώ οι «πράσινοι» πρέπει να παίξουν και με τη «βασίλισσα» (εκτός) αλλά και με τους Καταλανούς, ενώ θα αγωνιστούν εκτός έδρας με Ολυμπιακό και Βίρτους.

Με βάση λοιπόν όσα προαναφέραμε καταλαβαίνει εύκολα κάποιος τη σημασία που έχουν όλα τα παιχνίδια και ιδιαίτερα η μεγάλη «μάχη» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024