Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εσωτερικές «μεταγραφές»

Εσωτερικές «μεταγραφές»

Ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλά περισσότερα από δύο παιχνίδια

Οι πρωταθλητές Ελλάδας απέφυγαν το «Γερμανικό νούμερο» και έκλεισαν νικηφόρα τη διαβολοβδομάδα κόντρα σε Αλμπα Βερολίνου και Μπάγερν Μονάχου.

Ιδιαίτερα σημαντικό αυτό το γεγονός πριν τον – ακόμα σημαντικότερο – «τελικό» στη Βαλένθια με μια ομάδα που τον έχει κερδίσει στο ΣΕΦ και αν τον «διπλώσει» θα έχει ισχυρό προβάδισμα απέναντί του.

Όμως το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό (ίδιας σημασίας, αν όχι μεγαλύτερης, με τις νίκες) είναι ότι μέσα σε αυτά τα παιχνίδια όπου έπαιξε και πάλι «λαβωμένος» βρήκε «εσωτερικές» μεταγραφές που του έδωσαν πολύ σημαντικές ανάσες.

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν εξαιρετικός δίνοντας πολύτιμες βοήθειες σε άμυνα και επίθεση και μάλιστα το παιχνίδι με την Αλμπα πριν λίγες μέρες ήταν από τα καλύτερά του στη σεζόν.

Ο Λιθουανός διπλασιάζοντας (αναγκαστικά) το χρόνο συμμετοχής του σε σχέση με όλη τη σεζόν ένιωσε περισσότερο ότι εδώ πρέπει να βγει μπροστά βλέποντας ότι η ομάδα του χρειάζεται επειγόντως και άλλες λύσεις ιδιαίτερα στους ψηλούς.

Ενδεχομένως παίζοντας περισσότερο σαν βασικός και όχι ερχόμενος σαν λύση βοήθειας από τον πάγκο τονώθηκε η ψυχολογία του και έκανε πράγματα (πολλά από αυτά αυτονόητα για την εμπειρία του) που είχαν λείψει και από τον ίδιο και από την ομάδα του. Όπως σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθησή στην επίθεση και στα σουτ, ιδανική συνεργασία με τα γκάρντ στις περιστροφές (pick & roll).

«Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι πολύ στυγνός, χαίρομαι για όλους τους παίκτες μου και αγαπώ όλους τους παίκτες, πρέπει όμως όλοι να προσαρμοστούν. Πρέπει να καταλάβεις ότι θα παίξεις 30 λεπτά στο ένα ματς και δύο ή καθόλου στο επόμενο. Εκτός αν χτυπήσουν δέκα, όπως έχουν χτυπήσει σε εμάς. Είμαι χαρούμενος και για τον Μπραζντέικις και για όλους. Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, γίνονται αλχημείες για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ελπίζω ο χρόνος να είναι υπέρ μας» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού όταν του κάναμε ερώτηση για τον Λιθουανό άσο και για το αν νοιώθει ο ίδιος πιο σημαντικός και ότι πρέπει να βγει περισσότερο μπροστά τώρα που τον χρειάζεται η ομάδα του.

Δικαίως το είπε διότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού είναι λάτρης του ρητού των προσκόπων «Έσω έτοιμος» και αυτό περιμένει από κάθε παίκτη του να είναι ει δυνατόν στο 101% της πνευματικης και ψυχικής τους συγκέντρωσης όταν και εφόσον χρειαστεί να μπουν σε ένα παιχνίδι.

Η άλλη εσωτερική μεταγραφή είναι ο Πετρούσεβ που επιστρέφοντας μάλιστα από τραυματισμό (και χωρίς να είναι έτοιμος 100% αγωνιστικά) ήταν ο πιο κομβικός παίκτης στο σταθμό του Μονάχου μετά τον Γούοκαπ.

Ο νεαρός Σέρβος δεν φοβήθηκε να βάλει το σώμα του στη…φωτιά τα έβαλε με τον πιο έμπειρο και «μπαρουτοκαπνισμένο» Ιμπάκα και δεν κώλωσε ακόμα και όταν έφαγε την τάπα του. Σκόραρε, πάσαρε, αμύνθηκε εξαιρετικά και έδωσε σημαντική βοήθεια καλύπτοντας όσο καλύτερα μπορούσε κενά που είχαν μείνει αναγκαστικά από την απουσία των Φάλ και Μιλουτίνοβ.

Το μεγάλο στοίχημα είναι πλέον ο Ολυμπιακός να πάρει κάτι περισσότερο και από τον Λούκ Σίκμα που παραμένει χαμένος στη μετάφραση και ενώ κόντρα στην πρώην ομάδα του (Αλμπα) έδειξε πράγματα, στο Μόναχο πέρασε απαρατήρητος και μάλιστα ο τεχνικός της Μπάγερν Πάμπλο Λάσο τον «σημάδευε» στην άμυνα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024