Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερα χρόνια Μπρούνο Φερνάντες: Μία «όαση» στο... χάος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)

Τέσσερα χρόνια Μπρούνο Φερνάντες: Μία «όαση» στο… χάος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)

Ο Μπρούνο Φερνάντες αποκτήθηκε στις 30 Γενάρη του 2020 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποτελεί την κορυφαία μεταγραφή της δεκαετίας. Οι απίστευτοι αριθμοί, η επιρροή και το περιβραχιόνιο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μετά Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει και εδώ και 11 χρόνια περίπου τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Οι κόκκινοι διάβολοι κάνουν τη μία λανθασμένη επιλογή μετά την άλλη, είτε για προπονητές, είτε σε μεταγραφές, έχουν ξοδέψει πάνω από 1 δις ευρώ και οι σωστές κινήσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μια από τις κορυφαίες, χωρίς αμφιβολία μεταγραφές εδώ και πολλά χρόνια είναι αυτή του Μπρούνο Φερνάντες, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τότε να θέλει διακαώς τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Νορβηγός θεωρούσε ότι ο Μπρούνο θα άλλαζε μεσοεπιθετικά τη Γιουνάιτεντ και σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 30 Ιανουαρίου του 2020 η ομάδα του Μάντσεστερ ανακοίνωσε τη σπουδαία μεταγραφή του Πορτογάλου, καταβάλλοντας 55 εκατομμύρια ευρώ, συν μπόνους επίτευξης στόχων, με τον ίδιο να υπογράφει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο για 5,5 χρόνια.

Η «όαση» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Μπρούνο τέσσερα χρόνια μετά αποτελεί την «όαση» της Γιουνάιτεντ, είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ομάδα, στα αποδυτήρια αλλά και στον εκάστοτε προπονητή, ενώ πλέον υπό την τεχνική ηγεσία του Έρικ Τεν Χαγκ έχει οριστεί αρχηγός και φοράει το περιβραχιόνιο στον σύλλογο. Κάτι που κατά γενική ομολογία στα αποδυτήρια είναι και η πιο σωστή κίνηση.

Ο Φερνάντες έχει χρηματιστηριακή αξία 70 εκατ. ευρώ πλέον στη Γιουνάιτεντ, είναι φύσει και θέση ηγέτης του συλλόγου και ουσιαστικά ο μοναδικός μέσα από δεκάδες μεταγραφές που τα λεφτά που δαπανήθηκαν για να αποκτηθεί τα έχει βγάλει και με το παραπάνω.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι ένας από τους ποιοτικότερους μέσους στην Premier League, ενώ οι αριθμοί λένε και τη μεγάλη αλήθεια για την προσφορά του, που όμως δεν έχει συνδυαστεί με τίτλους, παρά μόνο με το Λιγκ Καπ πέρσι κόντρα στη Νιούκαστλ.

Οι εντυπωσιακοί αριθμοί και η ανάγκη για τίτλους

Ο Μπρούνο σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που κάνει θραύση σε ατομικό επίπεδο, αλλά όχι σε συλλογικό έχει παίξει σε 214 παιχνίδια και έχει σκοράρει 71 φορές, ενώ έχει μοιράσει και 59 ασίστ, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από όλους τους συμπαίκτες του σε αυτό το διάστημα.

Φέτος, η μπάλα τον έχει πάρει μαζί με όλη τη Γιουνάιτεντ, αφού παρά την περσινή σεζόν που ήταν καλή, φέτος έχει προβλήματα και αγωνιστικά και με τραυματισμούς, αλλά και εσωτερικά. Ο Μπρούνο μετράει 29 ματς με 7 γκολ και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Μπρούνο έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 και γίνονται ήδη συζητήσεις με την πλευρά του για να ανανεώσει με ακόμη καλύτερους όρους, αφού όλοι στον σύλλογο τον θέλουν εκεί, με τον Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος είναι ο επόμενος πρόεδρος της ομάδας εφόσον ολοκληρωθεί το «χρυσό» deal με τους Γκλέιζερς, να τον έχει σε τεράστια εκτίμηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τη συμπλήρωση των τεσσάρων χρόνων του στην ομάδα, ο Μπρούνο έχει ζητήσει τόσο από τον Τεν Χαγκ όσο και από τον Ράτκλιφ ενίσχυση και μια ομάδα που από τη νέα σεζόν θα διεκδικεί τον τίτλο, θέλει στήριξη, ενώ είναι διατεθειμένος να ανανεώσει αν δει ότι η Γιουνάιτεντ από τον επόμενο χρόνο κιόλας θα είναι διεκδικήτρια, με τον Ράτκλιφ να είναι ξεκάθαρος και να του έχει διαμηνύσει ότι ο σκοπός του είναι να βρεθεί ξανά στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024