Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πειραιάς: «Είχα ενημερώσει, δεν έπρεπε να χαθεί πολύτιμος χρόνος» - Ο ΤikToker αστυνομικός απαντά για την ΕΔΕ

Πειραιάς: «Είχα ενημερώσει, δεν έπρεπε να χαθεί πολύτιμος χρόνος» – Ο ΤikToker αστυνομικός απαντά για την ΕΔΕ

Πηγές από τη ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι δεν ενημέρωσε για το σχέδιο που είχε καταστρωθεί

Εξηγήσεις καλείται να δώσει ο νεαρός αστυνομικός, που πέρασε χειροπέδες στον 43χρονο παιδεραστή στον Πειραιά.

Από την ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε ΕΔΕ για το βίντεο, που τραβήχτηκε από τον youtuber Αλέξανδρο Κοψιάλη και δείχνει τη σύλληψη του κατηγορούμενου από την Πάτρα, που παγιδεύτηκε από τον πατέρα της 13χρονης.

Όπως αναφέρουν πηγές από τη ΓΑΔΑ, ο αστυνομικός δεν ενημέρωσε για το σχέδιο που είχε καταστρωθεί, με αποτέλεσμα η ασφάλεια να μάθει για τη σύλληψη από το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Η απόφαση για Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του 32χρονου, με ένα κείμενο και ένα βίντεο στο διαδίκτυο.

«Είχαν γίνει όλες οι ενέργειες προς την ασφάλεια»

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ενημέρωσε την υπηρεσία του και αποφάσισε να αναλάβει δράση για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

«Μην είστε τόσο ανεγκέφαλοι κάποιοι. Είχαν γίνει όλες οι ενέργειες προς την ασφάλεια, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει να στηθεί επιχείρηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτός έστειλε μήνυμα από το πουθενά “δες ήρθα”», ισχυρίζεται ο αστυνομικός.

Και συμπληρώνει: «Πολλές φορές σαν αστυνομικός έχεις δύο επιλογές. Εγώ τα ζυγίζω… Τι έχω να “φάω”; Μία αναφορά, ένα πρόστιμο; Τι έχω να κερδίσω; Ένα χαρούμενο παιδάκι και ένας ανώμαλος να είναι στη φυλακή. Προφανώς τόττε θα επιλέξω το δεύτερο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί ανώτεροι, που με έχουν υπερασπιστεί και με βοηθούν και δείχνουν κατανόηση. Η Άμεση Δράση είναι για τα πάντα».

Το βίντεο πάντως με τη σύλληψη του παιδόφιλου προκάλεσε, όπως φαίνεται, ενόχληση στην ηγεσία της Αστυνομίας. Γίνεται λόγος για μια επιχείρηση χωρίς κεντρικό σχεδιασμό που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

«Είναι καταγεγραμμένη η συνομιλία που είχε εν ώρα υπηρεσίας με συνάδελφό του. Είχε ενημερώσει τον καθ’ ύλην αρμόδιο, δηλαδή την Άμεση Δράση»

«Πρέπει να είμαστε απαρέγκλιτα αφοσιωμένοι στην εφαρμογή του νόμου, της ποινικής δικονομίας, του ποινικού νόμου και της αστυνομικής πρακτικής. Αυτό είναι το καθήκον μας, γιατί κάθε φορά αν παραβιάζουμε αυτές τις βασικές αρχές μιας δημοκρατικής πολιτείας, ενός κράτους δικαίου μπορεί να οδηγηθούμε σε άλλου είδους προβλήματα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η αστυνομική έρευνα για τα όσα έγιναν στο διαμέρισμα του Πειραιά συνεχίζεται, με τον 32χρονο αστυνομικό να δηλώνει πανέτοιμος να δώσει εξηγήσεις όπου και όποτε του ζητηθούν. Είναι πεπεισμένος πως λειτούργησε υποδειγματικά κι κυρίως αποτελεσματικά στην πολυσυζητημένη σύλληψη του παιδόφιλου.

O δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο Live News, ανέφερε: «Για το θέμα της ΕΔΕ επικοινώνησε μαζί μου και η άποψή του είναι  ότι δεν έκανε κάτι μεμπτό για να οδηγηθεί σε ένορκη διοικητική εξέταση. Αυτό που είναι σημαντικό και θέλει να ακουστεί είναι ότι είχε ενημερώσει ότι θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο σπίτι κι ακριβώς το τι έχει συμβεί κι ότι θα επέμβει στο συγκεκριμένο περιστατικό. Είναι καταγεγραμμένη η συνομιλία που είχε εν ώρα υπηρεσίας με συνάδελφό του. Είχε ενημερώσει τον καθ’ ύλην αρμόδιο, δηλαδή την Άμεση Δράση».

Το βίντεο

Ο γνωστός youtuber Αλέξανδρος Κοψιάλης, κατέγραψε σε βίντεο όλη την επιχείρηση και το ανάρτησε στα social media.

Όπως λέει, ο πατέρας του κοριτσιού είναι φίλος του και του ζήτησε βοήθεια να μπορέσουν να συλληφθεί ο 43χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in μιλώντας στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν παραδέχθηκε ότι το τελευταίο διάστημα αναζητούσε γυναίκες ακόμα και ανήλικα κορίτσια κυρίως μέσα από τo instragram προκειμένου να ικανοποιήσει τις ερωτικές του ορέξεις.

Μάλιστα τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην κατοχή του και στο σπίτι του δείχνουν ότι η 13χρονη δεν ήταν η μόνη που είχε πέσει στα δίχτυα του αδίστακτου άνδρα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία o 43χρονος, ο οποίος διαμένει σε περιοχή της Πάτρας κατάφερε να αποκτήσει επαφή με ανήλικη σκοπό να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί της.

Η ανήλικη ωστόσο ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα της, ο οποίος, παριστάνοντας την ίδια, κανόνισε συνάντηση με τον 43χρονο σε σπίτι φίλου του στο Κερατσίνι. Εκεί ο 43χρονος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που κάλεσε ο πατέρας του κοριτσιού.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου συνελήφθη ενώ κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης που περιείχε ερωτικά βοηθήματα – εξαρτήματα.

Παράλληλα ο πατέρας του κοριτσιού παρέδωσε συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) με στιγμιότυπα από τις συνομιλίες με την ανήλικη, φωτογραφίες και βίντεο άσεμνου περιεχομένου.

Από τις επακόλουθες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στην οικία και στο όχημά του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Οι κατασχεθείσες συσκευές απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση, ενώ ο 43χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του στις φυλακές της Τρίπολης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024