Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαλδίβες: Σκηνές χάους στο κοινοβούλιο - Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια (video)

Μαλδίβες: Σκηνές χάους στο κοινοβούλιο – Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια (video)

Σπρωξιές και κλωτσιές σε συνεδρίαση της Βουλής στις Μαλδίβες

Βουλευτές στις Μαλδίβες… έπαιξαν ξύλο κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής ψηφοφορίας σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου, όπως έδειξαν πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή.

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, στα σχετικά βίντεο φαίνονται βουλευτές να ανταλλάσσουν κλωτσιές και να τραβούν ο ένας τα μαλλιά του άλλου, καθώς πάλευαν με μέλη της αντιπολίτευσης κοντά στην έδρα του προέδρου στο κοινοβούλιο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Μάλε.

Η αιτία του καυγά

Η συνεδρίαση κατέληξε σε χάος μετά την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Δημοκρατικού Κόμματος των Μαλδίβων (MDP), να μην δώσει την έγκρισή της σε τέσσερα μέλη του νεοεκλεγέντος υπουργικού συμβουλίου του προέδρου Μοχάμεντ Μουίζου πριν από μια σημαντική ψηφοφορία.

Οι φιλοκυβερνητικοί βουλευτές του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (PNC) και του Προοδευτικού Κόμματος των Μαλδίβων (PPM) ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται έντονα, εμποδίζοντας τη συνέχιση της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης.

Ένας παρατεταμένος βίαιος διαπληκτισμός σημειώθηκε μεταξύ του βουλευτή του MDP, Isa, και του βουλευτή του PNC, Abdullah Shaheem Abdul Hakeem, κατά τον οποίο ο Shaheem εθεάθη να πιάνει το πόδι του Isa και να τον ρίχνει κάτω.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ο Isa φαίνεται να κλωτσάει τον Shaheem στο λαιμό και να του τραβάει τα μαλλιά. Άλλα μέλη εθεάθησαν να προσπαθούν να χωρίσουν τους δύο βουλευτές και να διακόψουν τον καυγά.

Ο Shaheem εθεάθη επίσης να φυσάει μια τρομπέτα-παιχνίδι στο αυτί του ομιλητή, ενώ εκείνος προσπαθούσε να μπλοκάρει τον θόρυβο καλύπτοντας τα αυτιά του με τα χέρια του.

Βουλευτής φυσάει τρομπέτα-παιχνίδι στο… αυτί ομιλητή

Πάντως, και ο Shaheem τραυματίστηκε, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, αρκετά μέλη του κυβερνώντος κόμματος οχυρώθηκαν στο κτίριο και δήλωσαν ότι η μη αποδοχή των υπουργών τού προέδρου, Μοχάμεντ Μουίζου, θα μπορούσε να εμποδίσει την πρόοδο.

Ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου του κοινοβουλίου και επέκριναν την άρνηση έγκρισης των υπουργών ως ανεύθυνη.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024