Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Χοακίν Φίνιξ και η Ρούνεϊ Μάρα έτρωγαν μπέργκερ στα Όσκαρ 

Όταν ο Χοακίν Φίνιξ και η Ρούνεϊ Μάρα έτρωγαν μπέργκερ στα Όσκαρ 

Η ιστορία πίσω από την viral φωτογραφία.

Ο Χοακίν Φίνιξ με την ταινία «Joker» ξεχώρισε στην Απονομή των Βραβείων Όσκαρ το 2020. Ο υπερταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος συγκλόνισε το παγκόσμιο στερέωμα του σινεμά με την ερμηνεία του, κέρδισε το πρώτο Όσκαρ στην καριέρα του.

BAFTA, SAG, Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου ήταν μερικές από τις διακρίσεις του Χοακίν Φίνιξ εκείνη τη χρονιά. Έχοντας όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω του, ο ηθοποιός κατάφερε να κλέψει την παράσταση και μετά την αποχώρησή του από την κεντρική σκηνή του Kodak Theatre.

Πώς γιόρτασε το Όσκαρ του;

Μία «διαφορετική» φωτογραφία του Χοακίν Φίνιξ και της αγαπημένης του, επίσης ηθοποιού, Ρούνεϊ Μάρα, έκανε το ζευγάρι ακόμη πιο αγαπητό στα μάτια των εκατομμυρίων φανς τους, μετά την απονομή των Όσκαρ. Το ζευγάρι απαθανατίστηκε από τον φωτογράφο Greg Williams, χαρούμενο και χαλαρό, να κάθεται στα σκαλοπάτια του fast food Monty’s Good Burger, απολαμβάνοντας ένα vegan χάμπουργκερ γελώντας. Προφανώς κουρασμένη, η Ρούνεϊ Μάρα είχε αντικαταστήσει τα ψηλοτάκουνά της με άνετα αθλητικά.

Ο φωτογράφος των celebrities, 4 χρόνια μετά, αποκάλυψε πώς τραβήχτηκε αυτή η περίφημη φωτογραφία. O Greg Williams δημοσίευσε στο Instagram ένα βίντεο που βρίσκεται στο πλατύσκαλο και εξηγεί πώς έγινε η λήψη. «Υπήρχαν ορδές φωτογράφων στα αυτοκίνητα απέναντι γιατί γινόταν ένα πάρτι του Netflix την βραδιά των Όσκαρ», λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα.

«Σταμάτησαν με το ηλεκτρικό αμάξι τους εδώ, βγήκαν έξω και βγάλαμε τη φωτογραφία με τα vegan μπέργκερ τους καθισμένοι εδώ και ούτε ένας φωτογράφος από εκεί δεν μας είδε», αποκάλυψε στη συνέχεια.

«Ήταν κυριολεκτικά μόνο εγώ, μια μικρή κάμερα Leica και αυτοί σε αυτό το παλιό πλατύσκαλο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο φωτογράφος για το αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Δείτε το βίντεο:

Η αντισυμβατική ζωή του Χοακίν Φίνιξ

«Δεν κοστίζει τίποτα σε έναν άνθρωπο να είναι καλός με τα ζώα», έχει δηλώσει ο Χοακίν Φίνιξ. Όλα ξεκίνησαν το 1977 όπου ο Φίνιξ βρισκοταν με την οικογένειά του σε ένα φορτηγό πλοίο από τη Βενεζουέλα με προορισμό το Μαϊάμι. Μαζί με τα αδέρφια του έβλεπαν τους ψαράδες να πετούν με μανία τα ζωντανά ακόμη ψάρια στα σκαριά του πλοίου και να τα αφήνουν να πεθάνουν αβοήθητα.

Ο μικρός Χοακίν τη στιγμή εκείνη σκέφτηκε ότι και τα ψάρια που τον τάιζαν οι γονείς του πίσω στη Βενεζουέλα είναι αθώα πλάσματα που οδηγούνται στο θάνατο για χάρη του ανθρώπου. Δύο μήνες αργότερα, ολόκληρη η οικογένεια θα ακολουθούσε τον βιγκανισμό, ενώ ο διάσημος ηθοποιός παραμένει vegan μέχρι σήμερα.

Ο Χοακίν Φίνιξ ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς 2019 από την PETA, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων. Η PETA αποφάσισε να τιμήσει το δημοφιλή ηθοποιό με το βραβείο, επειδή είναι vegan, αλλά και για την εμφάνισή του σε διαφημιστικές πινακίδες της οργάνωσης «We Are All Animals», στηρίζοντας έτσι με τον πιο εμφατικό τρόπο την οργάνωση.

Μία από τις τελευταίες ακτιβιστικές δράσεις του ηθοποιού ήταν η ταινία «Guardians of Life» (Φύλακες της ζωής), που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο από τις μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις Amazon Watch και Extinction Rebellion. Ο ηθοποιός υποδύεται έναν χειρουργό, ο οποίος προσπαθεί να σώσει τη ζωή ενός ασθενή που πεθαίνει. Βάζοντας τα χέρια του πάνω στην ασθενή καταφέρνει να την επαναφέρει στη ζωή και ξαφνικά η εικόνα της άρρωστης γυναίκας αποκαλύπτεται! Αντί για καρδιά όμως διακρίνονται δορυφορικά τα φλεγόμενα δάση του Αμαζονίου και της Αυστραλίας.

Δείτε το «Guardians of Life»:

Ο ηθοποιός, που απέκτησε το πρώτο του παιδί το 2020 με την σύζυγό του Ρούνι Μάρα, ξεκαθάρισε πως δε θα προσπαθούσε ποτέ να αλλάξει τις απόψεις κάποιου, πόσο μάλλον του γιου του. «Εύχομαι να είναι χορτοφάγος, αλλά δεν σκοπεύω να επιβάλλω τις πεποιθήσεις μου για την χορτοφαγία στο παιδί. Δεν πιστεύω ότι «αυτό είναι το σωστό»», τόνισε ο Χοακίν Φοίνιξ.

Εξήγησε βέβαια, πως σίγουρα κάποια στιγμή θα του μιλήσει για τις απόψεις του, καθώς και σχετικά με την αντίληψη των ζώων, αφού θεωρεί πως «δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω, παρά για την πραγματικότητα, που ζούμε».

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024