Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Αγρότες και αστυνομία δίνουν ραντεβού στο Παρίσι

Γαλλία: Αγρότες και αστυνομία δίνουν ραντεβού στο Παρίσι

Θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν όλες τις μεγάλες οδικές αρτηρίες που συνδέουν την πρωτεύουσα με την υπόλοιπη Γαλλία.

Η γαλλική πρωτεύουσα πρόκειται να γίνει τη Δευτέρα ο τόπος αναμέτρησης μεταξύ της κυβέρνησης και των εξαγριωμένων αγροτών που είναι αποφασισμένοι να «πολιορκήσουν» επ’ αόριστον την πόλη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγροτική πολιτική.

Οι αγρότες προετοιμάζουν την κάθοδό τους με τρακτέρ και φορτηγά και η κυβέρνηση σχεδιάζει την απάντησή της με μαζική ανάπτυξη της αστυνομίας για να «αποτρέψει τον αποκλεισμό».

Θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν όλες τις μεγάλες οδικές αρτηρίες

Οι συνδικαλιστές αγρότες από την περιοχή Lot-et-Garon ανακοίνωσαν την Κυριακή την πρόθεσή τους να αποκόψουν τη διεθνή αγορά Rungis, η οποία προμηθεύει το Παρίσι και τη γύρω περιοχή με μεγάλο μέρος των φρέσκων προϊόντων τους, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους.

Οι αγροτικές ενώσεις δήλωσαν ότι τα μέλη τους που εδρεύουν γύρω από το Παρίσι θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν όλες τις μεγάλες οδικές αρτηρίες που συνδέουν την πρωτεύουσα με την υπόλοιπη Γαλλία από τη Δευτέρα και μετά.

Ανακοινώθηκαν μέτρα αλλά…

Εδώ και πολλές μέρες οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις κυβερνητικές πολιτικές όπως το φόρο στα καύσιμα, τη γραφειοκρατία σε σχέση με τους περιβαλλοντικούς όρους και αυτό που αποκαλούν αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού της ΕΕ που οδηγούν σε φθηνές εισαγωγές.

Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ, έχει ήδη κάνει ανακοινώσεις για μέτρα που θα ανακουφίσουν τα εισοδήματα αλλά οι αγρότες λένε ότι αυτές δεν είναι αρκετά.

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρωθυπουργός, υποσχέθηκε να καταργήσει σταδιακά τον φόρο καυσίμων και να απλοποιήσει «δραστικά» τις διαδικασίες που «σκοτώνουν» τη γραφειοκρατία όπου αυτό είναι δυνατόν.

Σήμερα, παραμένουν αποκλεισμένοι πολλοί σημαντικοί οδικοί άξονες, παρά την αποκλιμάκωση, στην Βρετάνη (βόρεια) και στην Γκαρντ (νότια).

Η οργή των γάλλων αγροτών έρχεται στον απόηχο των κινητοποιήσεων των γερμανών αγροτών στα τέλη του Δεκεμβρίου κατά της φορολόγησης του αγροτικού ντίζελ που αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024