Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Καμίλα «έσπασε» το πρωτόκολλο για χάρη του βασιλιά Καρόλου

Η Καμίλα «έσπασε» το πρωτόκολλο για χάρη του βασιλιά Καρόλου

Ο μονάρχης της Αγγλίας υιοθετεί μια πιο σύγχρονη στρατηγική όσον αφορά τα θέματα υγείας.

Ο βασιλιάς Κάρολος αναρρώνει στην The London Clinic ύστερα από την επέμβαση προστάτη που υποβλήθηκε. Στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκεται και η Κέιτ Μίντλετον από τις 17 Ιανουαρίου, όταν και εκείνη υποβλήθηκε σε σοβαρό χειρουργείο.

Ο 75χρονος μονάρχης φέρεται να την επισκέφτηκε πριν προχωρήσει στη δική του επέμβαση. Άλλωστε τα νέα για την κατάσταση της υγείας τους έγιναν γνωστά την ίδια μέρα μέσα από επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού.

«Ο βασιλιάς εισήχθη σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Λονδίνου για προγραμματισμένη θεραπεία. Η Αυτού Μεγαλειότητα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έστειλαν τις ευχές τους την περασμένη εβδομάδα και με χαρά μαθαίνει ότι η διάγνωσή του έχει θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση της δημόσιας υγείας», ανέφερε το Παλάτι σε νέα ανακοίνωση για την εισαγωγή του Καρόλου στο νοσοκομείο.

Μετά την ανακοίνωση του Buckigham, ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να παραμείνει στην κατοικία του στο Norfolk. Μονάχα η βασίλισσα Καμίλα έκανε μία λιτή δήλωση για την κατάσταση της υγείας του αναφέροντας ότι είναι καλά και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Η Καμίλα «έσπασε» το πρωτόκολλο

Τη στήριξή της στον σύζυγό της την έδειξε και κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Η βασίλισσα Καμίλα απαθανατίστηκε στο νοσοκομείο καθώς τον συνόδευσε. Μια κίνηση που θεωρείται ασυνήθιστη για τους royals.

Αυτό συμβαίνει διότι, όταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας νοσηλεύονται στο νοσοκομείο για κάποια θεραπεία, οι σύζυγοί τους δεν είθισται να τους συνοδεύουν. Συνήθως περνούν τη διαδικασία μόνοι τους. Η βασίλισσα Ελισάβετ ή ο πρίγκιπας Φίλιππος συνήθιζαν να πηγαίνουν μόνοι τους στο νοσοκομείο.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι υιοθετεί μια πιο σύγχρονη στρατηγική όσον αφορά τα θέματα υγείας, όπως ήταν η επιλογή της επίσημης ανακοίνωσης πριν από την επέμβασή του.

Η Καμίλα του ζήτησε να «χαλαρώσει».

Όταν η βασίλισσα Καμίλα έβγαινε από την κλινική του Λονδίνου ρωτήθηκε για την υγεία του βασιλιά. «Είναι καλά, ευχαριστώ», απάντησε η ίδια που έμεινε στο πλευρό του συζύγου της για περίπου 6 ώρες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η επέμβαση στον βασιλιά έχει ολοκληρωθεί και ο 75χρονος μονάρχης είναι «καλά». Όπως μεταδίδει η εφημερίδα δεν αναμένονται άλλες ανακοινώσεις από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σήμερα.

Η συμβουλή της στον Κάρολο

Ο Κάρολος είναι γνωστός ως «εργασιομανής» από τον στενό του κύκλο και τους συνεργάτες του και έτσι δεν αποτελεί έκπληξη η συμβουλή που του έδωσε η βασίλισσα Καμίλα ενόψει της νοσηλείας του. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις βρετανικές ταμπλόιντ, η καμίλα του ζήτησε να «χαλαρώσει» (slow down) καθώς θεωρεί πως τον επιβαρύνουν οι φρενήρεις ρυθμοί με τους οποίους ασκεί τα καθήκοντά του.

Το Παλάτι δήλωσε ότι ο Κάρολος θα έχει «μια σύντομη περίοδο ανάρρωσης», η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Γιατί αποκάλυψε λεπτομέρειες για την υγεία του

Συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας σπάνια αποκαλύπτονται δημόσια. Η προοπτική του παλατιού είναι ότι δικαιούνται κάποιο επίπεδο ιατρικού απορρήτου παρά τις θέσεις τους ως δημόσιοι υπάλληλοι.

Όμως ο βασιλιάς έκανε μια σπάνια παρέμβαση και επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του καθώς ήθελε να ενθαρρύνει άλλους άνδρες που μπορεί να εμφανίζουν συμπτώματα να υποβληθούν σε έλεγχο, είπε στο CNN μια βασιλική πηγή.

Και φαίνεται ότι η προσέγγισή του λειτούργησε. Υπήρξε μια αύξηση στους άνδρες που εξετάστηκαν για το εάν κινδυνεύουν από καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με στοιχεία του NHS England.

Οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του «διευρυμένου προστάτη» – που παρέχει πληροφορίες για τα αίτια, τα συμπτώματα και τις επιλογές θεραπείας – αυξήθηκαν περισσότερο από 1.000% πάνω από τον ημερήσιο μέσο όρο μετά την ανακοίνωση του παλατιού. Δέχτηκε 16.410 επισκέψεις την ημέρα της ανακοίνωσης, έναντι 1.414 επισκέψεων την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τον οργανισμό.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/The Royal Family

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024