Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Αριστερά για παραίτηση Βαρβιτσιώτη: Περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς

Νέα Αριστερά για παραίτηση Βαρβιτσιώτη: Περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς

Η κοινοβουλευτική ομάδα εξαπολύει πυρά κατά του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σχολιάζοντας την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή

Αιχμηρό σχόλιο για την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη πραγματοποίησε η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς, τονίζοντας ότι υπάρχουν «περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς».

Όπως τονίζει η Νέα Αριστερά, «ο κύριος Βαρβιτσιώτης είχε συγκλονίσει την χώρα όταν στον απόηχο της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη στον καταπέλτη του Blue Horizon, είχε εξισώσει τους θύτες με το θύμα. Τότε είχε παραιτηθεί επικαλούμενος την αξιοπρέπειά του. Η προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο ναυτιλίας το 2014 είχε ταυτιστεί με το πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, για το οποίο η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».

«Οι περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς αποτελούν σύμπτωμα μιας κυνικής αντίληψης»

Ακολούθως προσθέτει ότι «σήμερα παραιτήθηκε, κατά δήλωση του, για να μεταφέρει την εμπειρία του από το υπουργείο ναυτιλίας στον κόσμο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Τα σχόλια περιττεύουν. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο: Οι περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς αποτελούν σύμπτωμα μιας κυνικής αντίληψης όπου ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Μια αντίληψη που υπονομεύει τη Δημοκρατία μας και προσβάλλει τους πολίτες».

Ο Καλογερόπουλος στη θέση του Βαρβιτσιώτη

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης γνωστοποίησε την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή το πρωί της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου, με επιστολή που παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Παράλληλα πραγματοποίησε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την έδρα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καταλαμβάνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024