Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς – Φριτζ 1-3: Ήττα και αποκλεισμός στους «16» για τον Στέφανο

Τσιτσιπάς – Φριτζ 1-3: Ήττα και αποκλεισμός στους «16» για τον Στέφανο

Ο Ελληνας τενίστας ηττήθηκε από τον Αμερικανό με 3-1 σετ (7-6 [3], 5-7, 6-3, 6-3) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Αυστραλιανού Οπεν.

Ήττα και αποκλεισμός από τη συνέχεια του Αυστραλιανού Οπεν για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ελληνας τενίστας το πάλεψε απέναντι στον Τέιλορ Φριτζ, Νο. 12 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Αμερικανό (7-6 [3], 5-7, 6-3, 6-3) και ολοκλήρωσε στους «16» τη πορεία του στο φετινό Αυστραλιανό Οπεν.

Ο Φριτζ από την άλλη, πέρασε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε με 3-0 σετ τον Αντριάν Μαναρινό.

Ο Αμερικανός ήταν εντυπωσιακός και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 50 winners, ενώ ο Στέφανος είχε 41. Τα αβίαστα λάθη ήταν 33 για τον Τσιτσιπά και 19 για τον Φριτζ.

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Τέιλορ Φριτζ τα τελευταία χρόνια, με τον Αμερικανό να πιάνει σπουδαία απόδοση και να κλείνει το μεγάλο ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Κρίθηκε στο τάι μπρέικ

Το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι, με τους δύο τενίστες έστω και δύσκολα ορισμένες φορές, να κρατούν τα σερβίς τους και να οδηγούνται στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τέιλορ έκανε μίνι-μπρέικ στον 4ο πόντο και προηγήθηκε με 3-1, ενώ λίγο αργότερα έκανε νέο μίνι μπρέικ για το 6-3. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Αμερικανό, που με 7-3 έκανε το 1-0.

Ισοφάρισε ο Τσιτσιπάς

Ιδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον Στέφανο Τσιτσιπά, όμως, στο 11ο γκέιμ να πιέζει ασφυκτικά το σερβίς του Αμερικανού και να κάνει μπρέικ για το 6-5. Στη συνέχεια ο Ελληνας τενίστας σέρβιρε και με 7-5 ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Βρήκε τις λύσεις ο Φριτζ

Στο τρίτο σετ ο Τέιλορ έκανε μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Στέφανος απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 2-2. Στο 6ο γκέιμ όμως ο Αμερικανός έκανε ένα ακόμα μπρέικ για το 4-2. Ο Τσιτσιπάς αυτή τη φορά δεν βρήκε τον τρόπο να απαντήσει, με τον Φριτζ να κάνει το 6-3 και το 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 3-3, όταν ο Αμερικανός έκανε μπρέικ στο 7ο γκέιμ και προηγήθηκε με 4-3. Στο 9ο έκανε ένα ακόμα το 6-3, με τον Φριτζ να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024