Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γερμανία είναι ένας κουρασμένος άνθρωπος που χρειάζεται... καφέ, λέει ο ΥΠΟΙΚ

Η Γερμανία είναι ένας κουρασμένος άνθρωπος που χρειάζεται… καφέ, λέει ο ΥΠΟΙΚ

Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,3% πέρυσι εν μέσω επίμονου πληθωρισμού και υψηλών τιμών ενέργειας

Η Γερμανία δεν είναι ο ασθενής της Ευρώπης, αλλά ένας κουρασμένος άνθρωπος που χρειάζεται μια «μεγάλη κούπα καφέ», το οποίο σημαίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε την Παρασκετυή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, απευθυνόμενος σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Προσέθεσε ότι η χώρα του είναι «ένας κουρασμένος άνθρωπος» μετά τα πρόσφατα χρόνια της κρίσης και οι χαμηλές προσδοκίες της για ανάπτυξη είναι πιθανόν μια «κλήση αφύπνισης».

Μεγάλες κινητοποιήσεις αγροτών εξελίσσονται στη Γερμανία, τις τελευταίες μέρες

Κατά την ομιλία του σε πάνελ για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, ο Λίντνερ δήλωσε επίσης ότι το 2023 αποτέλεσε ένα έτος που «καλούσε σε δράση» και τόνισε ότι στις προκλήσεις περιλαμβάνεται η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης και η απειλή κατακερματισμού της παγκόσμιας οικονομίας.

Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,3% πέρυσι εν μέσω επίμονου πληθωρισμού, υψηλών τιμών ενέργειας και αδύναμης εξωτερικής ζήτησης.

Ο Λίντνερ αναμένει υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα στη Γερμανία, σύμφωνα με δήλωσή του στο Reuters.

Ωστόσο, οικονομολόγοι έχουν δηλώσει ότι οι πρόσφατες επιβραδύνσεις στην ανάπτυξη θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν τους πρώτους μήνες του 2024 και θα μπορούσε σε κάποιες περιπτώσεις να έχουν ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Ντόναλντ Τραμπ

Η Ευρώπη μιλάει πάρα πολύ για τον Ντόναλντ Τραμπ αντί να προετοιμάζεται για μια πιθανή δεύτερη θητεία του στην προεδρία των ΗΠΑ, δήλωσε επίσης ο Λίντνερ.

«Μιλάμε πάρα πολύ για τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρώπη και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια πιθανή δεύτερη θητεία του, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή μας ανταγωνιστικότητα», σημείωσε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η καλύτερη προετοιμασία είναι να κάνουμε τα μαθήματά μας».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην ΕΕ, που θέλουν να ακολουθήσουν τις ΗΠΑ στην επιδότηση «σχεδόν των πάντων», κάτι το οποίο ο ίδιος θεωρεί μη βιώσιμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024