Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Αριστερά: Στελέχη του ΠΝ αρνούνται να στελεχώσουν τη φρεγάτα για την Ερυθρά Θάλασσα

Νέα Αριστερά: Στελέχη του ΠΝ αρνούνται να στελεχώσουν τη φρεγάτα για την Ερυθρά Θάλασσα

Η Νέα Αριστερά σημειώνει ότι αποτελεί πράξη διαμαρτυρίας για μια επικίνδυνη αποστολή

«Οι Έλληνες πολίτες πληροφορήθηκαν από συνέντευξη του κ. Δένδια ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να εμπλέξει τη χώρα μας στην σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού», σημειώνει η Νέα Αριστερά, σε ανακοίνωσή της, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να μην εμπλέξει την Ελλάδα σε μια επιχείρηση σε εμπόλεμη περιοχή.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, «σήμερα, πληροφορούμαστε ότι το ένα μετά το άλλο στελέχη του Π.Ν. αρνούνται να στελεχώσουν τη φρεγάτα ‘ΥΔΡΑ’, που πρόκειται να πλεύσει στην Ερυθρά Θάλασσα», τονίζοντας ότι πρόκειται για μια «πράξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες σε μια επικίνδυνη αποστολή, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι».

«Καλούμε την κυβέρνηση να μην εμπλέξει την χώρα μας και τα στελέτη του Πολεμικού Ναυτικού σε μια επιχείρηση σε εμπόλεμη περιοχή, η οποία μάλιστα δεν βρίσκεται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προσθέτει η Νέα Αριστερά.

Και ζητεί από τον Νίκο Δένδια να ενημερώσει άμεσα την αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς σε σχέση με την συμμετοχή της Ελλάδας στην σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα, κάτι που ζητούν και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, όπως σημειώνει.

Δεκαοκτώ παραιτήσεις στο Π.Ν. – Τι είπε ο Δένδιας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος εκ νέου στις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, τόνισε πως δεν μπορούμε να είμαστε η μεγαλύτερη δυναμη στο εμπορικό ναυτικό στον πλανήτη, «μία χώρα που διεκδικεί σημαίνοντα λόγο στην εξέλιξη του δικαίου της θάλασσας και, οποτεδήποτε υπάρχει κρίση, να παρακολουθούμε τους άλλους και να μην αρθρώνουμε λόγο».

Ο Νίκος Δένδιας, τις προηγούμενες ημέρες, είχε πει ότι η ελληνική φρεγάτα θα αναπτυχθεί στην περιοχή «για να προστατεύσει και τα ελληνικά συμφέροντα, όταν είμαστε απολύτως έτοιμοι επιχειρησιακά» και πως ο ρόλος της θα εξαρτηθεί από τη συνολική δύναμη και την κατανομή ρόλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, μόλις έγινε γνωστή η ημερήσια αποζημίωση, σε συνδυασμό με τη χρονική διάρκεια της αποστολής (μάλλον έξι μήνες), υποβλήθηκαν 18 παραιτήσεις από το πλήρωμα της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024