Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου ανατολικά της Κύμης, στην Εύβοια.
Συγκεκριμένα ο σεισμός -που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή της Αττικής- έλαβε χώρα στις 16:14.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο του σεισμού είναι 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Κύμης με εστιακό βάθος 14,6 χιλιομέτρων.
Η αναθεωρημένη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου
Δέκα λεπτά αργότερα, σε κοντινό σημείο του πρώτου σεισμού, σημειώθηκε νέος σεισμός 2,4 Ρίχτερ.
Το εστιακό βάθος ήταν 11,5 χιλιομέτρων, ενώ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, έλαβε χώρα 20 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Κύμης.
Ο δεύτερος σεισμός στην περιοχή
Ο δεύτερος σεισμός 4,8 Ρίχτερ
Σημειώνεται ότι την Τρίτη 16 Ιανουαρίου σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στην περιοχή της Αργολίδας, που είχε γίνει αισθητός στην Αττική.
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπιζόταν 16 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά του Λεωνιδίου
Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης ήταν 14,5 χιλιόμετρα.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο in, τόνισε η συγκεκριμένη περιοχή έχει μικρή σεισμικότητα και για τον λόγο αυτό δίνει σεισμούς με μικρά μεγέθη.
«Παρακολουθούμε την κατάσταση και τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή. Έχουμε αρκετές δονήσεις τις τελευταίες ώρες, όμως δεν υπάρχει ανησυχία» σημείωσε ο κ. Λέκκας.
«Ο σεισμός είναι σε μία περιοχή που δεν έχει έντονη σεισμικότητα» ανέφερε στο in ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.
Τα ρήγματα του Λεωνιδίου
«Η δόνηση γειτνιάζει με την περιοχή του Λεωνιδίου που υπάρχουν μεγάλες δομές και ρήγματα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε μια ισχυρότερη σεισμική δόνηση» υπογράμμισε ο Ευθύμιος Λέκκας.
«Δεν έχουμε μεγάλο ιστορικό για την περιοχή του Λεωνιδίου, αλλά θα δούμε την εξέλιξη του φαινομένου», κατέληξε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας