Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων δημόσιων δαπανών

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων δημόσιων δαπανών

Μετά τη Γερουσία, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων δημόσιων δαπανών κι έτσι «Δεν θα υπάρξει shutdown» σήμερα Παρασκευή.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε χθες Πέμπτη το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση δημόσιων δαπανών έως τις αρχές Μαρτίου, αποτρέποντας έτσι το λεγόμενο «shutdown» – δηλαδή την αναστολή λειτουργίας πολλών υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους (στη φωτογραφία του Reuters/Kevin Lamarque, επάνω, το κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον όπου στεγάζεται το Κογκρέσο).

Μετά τη Γερουσία, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο κι απομένει πλέον η υπογραφή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Εχουμε καλά νέα για την Αμερική»

Ειδικότερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο με 314 ψήφους υπέρ έναντι 108 κατά (106 Ρεπουμπλικάνων και δύο Δημοκρατικών).

Νωρίτερα, εγκρίθηκε από τη Γερουσία με 77 ψήφους υπέρ έναντι 18 κατά. Ολα τα «όχι» προήλθαν από ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές.

«Εχουμε καλά νέα για την Αμερική. Δεν θα υπάρξει shutdown την Παρασκευή», είχε διαβεβαιώσει ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, κάνοντας λόγο για διακομματική συναίνεση.

Τα δύο σώματα του Κογκρέσου των ΗΠΑ, που συγκρούονται εδώ και μήνες για τις δημόσιες δαπάνες, επίσπευσαν τις διαδικασίες καθώς εξαντλείται αυτήν την εβδομάδα η χρηματοδότηση ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Ενας ακόμη λόγος ήταν η επικείμενη κακοκαιρία που απειλεί να ματαιώσει την αναχώρηση βουλευτών και γερουσιαστών από την Ουάσιγκτον.

Παρέμβαση Γέλεν

Κάλεσμα προς τους νομοθέτες για να ψηφίσουν το προσωρινό νομοσχέδιο για τις δαπάνες αυτή τη εβδομάδα και να αποτρέψουν τη μερική αναστολή λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης είχε απευθύνει και η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

«Η αποτυχία χρηματοδότησης της κυβέρνησης μέχρι την προθεσμία αυτής της Παρασκευής θα έβλαπτε τις αμερικανικές οικογένειες και τις μικρές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα» τόνισε η Γέλεν.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024