Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθηλώθηκε εξαιτίας μηχανικής βλάβης το ειδικά διαμορφωμένο Boeing 737 του Άντονι Μπλίνκεν

Καθηλώθηκε εξαιτίας μηχανικής βλάβης το ειδικά διαμορφωμένο Boeing 737 του Άντονι Μπλίνκεν

Το αεροσκάφος κρίθηκε μη ασφαλές για πτήση εξαιτίας διαρροής οξυγόνου.

Περιπέτεια για τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, εξαιτίας ενός απροόπτου με το αεροπλάνο που θα τον μετέφερε από την Ελβετία πίσω στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών (μαζί με τη συνοδεία του), που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός, αναχώρησε αρχικά με ελικόπτερο από το ελβετικό θέρετρο. Ακολούθως επιβιβάστηκε στο ειδικά διαμορφωμένο Boeing 737 αλλά ενημερώθηκε πως το αεροσκάφος κρίθηκε μη ασφαλές για πτήση εξαιτίας διαρροής οξυγόνου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Βρέθηκε λύση

Ένα μικρότερο αεροσκάφος πέταξε αμέσως στη Ζυρίχη, από τις Βρυξέλλες, για να μεταφέρει τον Αμερικανό ΥΠΕΞ πίσω στην πατρίδα του ενώ πολλοί από τους συνεργάτες του και μέλη του δημοσιογραφικού επιτελείου έπρεπε να ταξιδέψουν στην Ουάσινγκτον με εμπορικές πτήσεις.

Η μεγάλη ιστορία των Boeing 737

Το Boeing 737, είναι επιβατικό αεροσκάφος στενής ατράκτου. Το αεροσκάφος αυτό κατασκευάζεται χωρίς διακοπή από το 1967 στα εργοστάσια της εταιρείας Boeing Commercial Airplanes. Υπάρχουν τρεις βασικές γενιές του 737, η Original (Αυθεντική), Classic (Κλασσική) και Next-Generation (NG, Επόμενης Γενιάς).  Η μεγάλη πλειονότητα των 737 σε χρήση σήμερα είναι μοντέλα από τις γενιές Classic και Next Generation.

Θυμίζουμε πως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) διέταξε πρόσφατα την επιθεώρηση ασφαλείας σε απροσδιόριστο αριθμό αεροσκαφών Boeing 737 MAX 9 προτού τους επιτραπεί να πετάξουν ξανά, μετά την αποκόλληση ενός απενεργοποιημένου διαχωριστικού καλύμματος πόρτας σε αεροσκάφος της Alaska Airlines.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024