Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Μυστήριο με τον θάνατο σεφ - Η απάντησή της σε ομοφοβικό σχόλιο πελάτη προτού εξαφανιστεί

Ιταλία: Μυστήριο με τον θάνατο σεφ – Η απάντησή της σε ομοφοβικό σχόλιο πελάτη προτού εξαφανιστεί

Η σορός της βρέθηκε στις όχθες ποταμού

Διαμάχη για μια δήθεν ψεύτικη κριτική σε εστιατόριο κατέληξε σε τραγωδία το Σαββατοκύριακο, όταν η ιδιοκτήτριά του έβαλε τέλος στη ζωή της μετά από μια σειρά κατηγοριών, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία.

Η Giovanna Pedretti, ιδιοκτήτρια της πιτσαρίας «Le Vignole» στο Sant’Angelo Lodigiano, είχε αρχικά επαινεθεί επειδή απάντησε δημόσια σε μια κριτική, η οποία περιείχε ομοφοβικό σχόλιο, για το εστιατόριό της.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ένας πελάτης παραπονέθηκε ότι κάθισε δίπλα σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων με το ανάπηρο παιδί τους όταν επισκέφθηκε το εστιατόριο, στο οποίο η Pedretti απάντησε γράφοντας ότι ο άντρας δεν ήταν πλέον ευπρόσδεκτος στην οικογενειακή επιχείρηση.

Ωστόσο, η κατάσταση ξέφυγε όταν η 59χρονη Pedretti, παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού, κατηγορήθηκε πως κατασκεύασε την παραπάνω διαμάχη προκειμένου να τραβήξει την προσοχή στο μαγαζί της.

Η εξαφάνιση

Οι ανακριτές έχουν διατάξει τη διενέργεια νεκροψίας της σορού της, ενώ ως αιτία θανάτου πιθανολογείται η αυτοκτονία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Ο συναγερμός σήμανε για πρώτη φορά από την οικογένεια της σεφ την Κυριακή, όταν δεν πήγε για δουλειά στο εστιατόριό της.

«Σας παρακαλώ να μην έρθετε ξανά, εκτός αν βρείτε την ανθρωπιά που σας λείπει»

Σύμφωνα με τους φίλους της, η Pedretti – η οποία εργαζόταν μαζί με τον σύζυγό της, Nello, για 30 χρόνια – ήταν σκληρά εργαζόμενη και δεν έλειπε ποτέ από το εστιατόριο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έφυγε από το σπίτι της το πρωί της Κυριακής, αλλά εξαφανίστηκε.

Η Pedretti με τον σύζυγό της

Αυτό συνέβαινε μέχρι που το αυτοκίνητό της βρέθηκε κοντά στις όχθες ποταμού 20 μίλια από το Μιλάνο, λίγο πριν από την ανακάλυψη του πτώματός της, αργότερα το ίδιο απόγευμα, από δύτες.

Οι αξιωματικοί απέκλεισαν αμέσως την περιοχή για το κοινό.

Το πτώμα της λέγεται ότι βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το αυτοκίνητό της, ενώ οι πρώτες αναφορές λένε ότι η αστυνομία δεν βρήκε κανένα σημείωμα αυτοκτονίας.

Οι αξιωματούχοι έχουν επίσης κατασχέσει το αυτοκίνητό της και θα έχουν πρόσβαση στο τηλέφωνό της και σε άλλες συσκευές για να συνθέσουν το κάδρο των τελευταίων της ωρών.

Η κριτική

Ο σάλος γύρω από την Pedretti και το εστιατόριό της ξεκίνησε το καλοκαίρι με μια κριτική που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της πιτσαρίας στο Facebook.

«Με έβαλαν να φάω δίπλα σε κάποιους γκέι, δεν το πρόσεξα αμέσως…, και ένα αγόρι σε αναπηρικό καροτσάκι που έτρωγε με δυσκολία», φέρεται να ανέφερε το σχόλιο, προσθέτοντας: «Λυπάμαι, αλλά δεν αισθάνθηκα άνετα».

Η κριτική στο Facebook

Στην ανάρτηση η Predretti απαντά στον πελάτη, κατηγορώντας τον για αδικαιολόγητη και κακόβουλη συμπεριφορά.

Έγραψε ότι «ο χώρος μας είναι ανοιχτός σε όλους και αυτό που ζητάμε από τους επισκέπτες μας είναι [κατανόηση] και σεβασμός προς όλους».

«Σας παρακαλώ να μην έρθετε ξανά, εκτός αν βρείτε την ανθρωπιά που σας λείπει» καταλήγει η απάντηση της σεφ.

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις, με την είδηση να μεταδίδεται σε εφημερίδες και τηλεόραση, αλλά και από την υπουργό αναπηρίας Αλεσάντρα Λοκατέλι. Κάποιοι υποστήριξαν πως πρόκειται για fake ανάρτηση, καθώς η γραμματοσειρά ήταν διαφορετική από το πρότυπο της Google και πολύ παρόμοια με άλλες, που είχαν γίνει viral πριν από λίγο καιρό, υποθέτοντας ότι όλα αυτά έγιναν για το μάρκετινγκ.

Εκείνη την περίοδο ξεκίνησαν ατελείωτες διαδικτυακές συζητήσεις, βάζοντας την πιτσαρία και τους ιδιοκτήτες της στο επίκεντρο των media. Λίγο μετά τον πολύ θόρυβο, ήρθε η εξαφάνιση της γυναίκας και η ανακάλυψη της σορού της.

«Ήταν πολύ καλός άνθρωπος»

Οι κάτοικοι του Sant’Angelo Lodigiano δεν μπορούν να το πιστέψουν: «Ήταν πολύ καλός άνθρωπος», είπαν όσοι συγκεντρώθηκαν στην καφετέρια του κέντρου. «Σε ένα μικρό χωριό όπως αυτό, τέτοια νέα είναι πραγματικά ανησυχητικά». Η υπόθεση της αυτοκτονίας, που κρίνεται αυτή τη στιγμή ως η πιο πιθανή, εκπλήσσει τους πάντες. «Είναι αλήθεια ότι ο αδερφός της πέθανε με τον ίδιο τρόπο, αλλά το να αυτοκτονήσει η Giovanna δεν θα το πίστευε κανείς».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024