Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκδοση Πρόσκλησης για τη συνέχιση της λειτουργίας Δομών αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων στη Δ. Μακεδονία

Έκδοση Πρόσκλησης για τη συνέχιση της λειτουργίας Δομών αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων στη Δ. Μακεδονία

Στόχος της Πρόσκλησης είναι η συνέχιση της υποστήριξης λειτουργίας των 2 Δομών μέχρι 31/12/2024.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ  2021-2027, εκδόθηκε Πρόσκληση, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, η οποία αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας των 2 Δομών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων που λειτουργούν στην Δυτική Μακεδονία με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. Πρόκειται για το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη, η λειτουργία των οποίων χρηματοδοτήθηκε και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στόχος της Πρόσκλησης είναι η συνέχιση της υποστήριξης λειτουργίας των 2 Δομών μέχρι 31/12/2024.

Το Πολυδύναμο Κέντρο (ΠΚ) έχει ως στόχο να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων ανάλογα με τις ανάγκες τους (εξαρτημένοι από ναρκωτικά, περιστασιακοί χρήστες, χρήστες αλκοόλ, άτομα με διπλή διάγνωση κ.α.) και να παραπέμπει σε πιο εξειδικευμένες δομές (προγράμματα υποκατάστασης, θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας, μονάδες αποτοξίνωσης κλπ), εφόσον κρίνεται αναγκαίο.

Η Κινητή Μονάδα (ΚΜ) έχει ως στόχο να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης στον πληθυσμό των ατόμων που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (παρανόμων ή νόμιμων) ή αντιμετωπίζουν άλλου τύπου εξαρτητικές συμπεριφορές και διαμένουν σε περιοχές εκτός αστικού ιστού ή σε περιοχές με έλλειψη υπηρεσιών κατά των εξαρτήσεων. Βασική στόχευση των υπηρεσιών αποτελούν η διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και η παραπομπή σε πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες, εφόσον κρίνεται αναγκαίο.

217 ωφελούμενοι

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι 2 Δομές, από τον Δεκέμβριο του 2018 που ξεκίνησε η χρηματοδότησή τους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε 445 ωφελούμενους. Συγκεκριμένα, κατά την προαναφερθείσα περίοδο, από την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εξυπηρετήθηκαν 228 ωφελούμενοι και από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  εξυπηρετήθηκαν 217 ωφελούμενοι.

Η συνέχιση της λειτουργίας των Δομών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων έως 31/12/2024 θα υλοποιηθεί με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας  και της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+).

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024