Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με ανατροπή και με το δεξί ο Τσιτσιπάς στο Αυστραλιανό Open (3-1)

Με ανατροπή και με το δεξί ο Τσιτσιπάς στο Αυστραλιανό Open (3-1)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το πρώτο χαμένο σετ πήρε τα πάνω του και «καθάρισε» τον Ζιζού Μπεργκς κερδίζοντας εύκολα τα επόμενα τρία και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Ζιζού Μπεργκς στον πρώτο γύρο του Australian Open, επικρατώντας 3-1 με ανατροπή, του Βέλγου τενίστα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε δυσκολίες μόνο στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού, όπου φαινόταν ότι δεν είχε προσαρμοστεί απόλυτα στις συνθήκες του αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ με 7-5, πληρώνοντας ότι δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του στο 11ο game. Εν συνεχεία ο Μπεργκς (Νο. 129) σέρβιρε για να κλείσει το σετ και τα κατάφερε σε ένα μαραθώνιο game που κράτησε σχεδόν 13 λεπτά, με τον Τσιτσιπά μάλιστα να χάνει τρία break points για να στείλει το ματς στο tiebreak.

Η μεγάλη ανατροπή

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς άρχισε να βελτιώνει το πρώτο του σερβίς, βρήκε απαντήσεις στα drop shots του Μπεργκς και έφτασε σχετικά εύκολα στο 6-1.

Στο επόμενο σετ, ο Στέφανος πήρε τα πρώτα τέσσερα games, κάνοντας δύο breaks. Ο Μπεργκς μείωσε σε 4-1, αλλά σε εκείνο το σημείο ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ. Με τον Βέλγο να χωλαίνει, ο Τσιτσιπάς δεν είχε πρόβλημα να φτάσει στην ανατροπή, κερδίζοντας με 6-1 και το τρίτο σετ.

Στο τέταρτο σετ, ο Μπεργκς προσπάθησε να φανεί πιο ανταγωνιστικός και να βγάλει περισσότερη ενέργεια. Ο Στέφανος όμως, διατήρησε τον έλεγχο και την ψυχολογία της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 5-1, βγάζοντας άλλα δύο breaks. Ο Μπεργκς μείωσε ανέλπιστα σε 5-2 με δικό του break και εν συνεχεία υπερασπίστηκε το σερβίς για το 5-3. Ο Τσιτσιπάς όμως δεν άφησε άλλη ευκαιρία να πάει χαμένη και στο επόμενο service game έφτασε στο 6-3 και έκλεισε το ματς σε ακριβώς τρεις ώρες.

Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι Αλεκσάνταρ Βούκιτς (Νο. 64) – Τζόρνταν Τόμπσον (Νο. 47), αμφότεροι Αυστραλοί.

Τα σετ: 5-7, 6-1, 6-1, 6-3

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024