
Νέα Αριστερά: Η ΝΔ ενισχύει συνειδητά την εργοδοτική αυθαιρεσία
Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς δεσμεύτηκαν για την ανάδειξη των ζητημάτων των εργαζομένων στον επισιτισμό και την κατάθεση κοινοβουλευτικών ερωτήσεων
Οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος και Θεανώ Φωτίου συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Γιώργο Χότζογλου, και τον γενικό γραμματέα της Δημήτρη Κουτούκη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου, η εργοδοτική παραβατικότητα και η απουσία ελέγχων από το ΣΕΠΕ, καθώς και η μεγάλη οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας και των χαμηλών εισοδημάτων.
Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς δεσμεύτηκαν για την κατάθεση κοινοβουλευτικών ερωτήσεων
Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν μία σειρά φαινομένων εργοδοτικής αυθαιρεσίας που αφορούν υπέρβαση ωραρίων, παραβίαση μισθολογικών όρων και καταχρηστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας, αλλά και κρατικών επιλογών και παραλήψεων που πλήττουν τους εργαζόμενους.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνειδητά ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία»
Μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι ένας στους δύο εργαζόμενους στην εστίαση δεν έλαβε δώρο Χριστουγέννων και περίπου 2.500 εποχικοί εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού δεν έλαβαν επίδομα ανεργίας την περίοδο των εορτών.
Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς δεσμεύτηκαν για την ανάδειξη των ζητημάτων αυτών και την κατάθεση κοινοβουλευτικών ερωτήσεων.
Παράλληλα υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνειδητά ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία, καθώς έχει αποδυναμώσει και αδρανοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έχει διαλύσει το πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων και θεσμοθέτησε 10ωρη εργασία με απλήρωτες υπερωρίες.
- Κούβα: Κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ και στις κουβανικές ιατρικές αποστολές στο εξωτερικό
- Επιθέσεις με κατσαβίδι και μαχαίρι στο Central Park με δύο τραυματίες – Ερευνάται αν ήταν «έγκλημα μίσους»
- Ισπανία: Κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Κύπρος: Ο Τραμπ αναδημοσιεύει συνέντευξη του κύπριου υπουργού Ενέργειας για τα ενεργειακά στην Αν. Μεσόγειο
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Αποκρυπτογράφηση
- O Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αποζημιώσει όλες τις ζημιές σε πλοία από τα «παγωμένα» ιρανικά κεφάλαια
