Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεία: Εκτός αποζημιώσεων ΕΛΓΑ μένουν οι αγρότες

Ηλεία: Εκτός αποζημιώσεων ΕΛΓΑ μένουν οι αγρότες

Τι λένε οι παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτα και κορινθιακής σταφίδας

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι αγρότες της Ηλείας, η οποία δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο μετά την κοινοποίηση των πορισμάτων του ΕΛΓΑ καθώς, όπως επισημαίνουν, δεν αποζημιώνει κανέναν παραγωγό που επλήγη από τα καιρικά φαινόμενα.

Την έντονη αγανάκτησή τους για την κοινοποίηση των πορισμάτων του ΕΛΓΑ στα προϊόντα βιομηχανικής τομάτας, αμπελιών και κορινθιακής σταφίδας που επλήγησαν από άκαιρες βροχοπτώσεις, χαλάζι και καύσωνας, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους, την οποία συνυπογράφουν η Ομάδα Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας και Κορινθιακής Σταφίδας Αμαλιάδας Ν. Ηλείας, η Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας «Κήπος» Ν. Ηλείας και η Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Γαστούνης Ν. Ηλείας.

Στην Ηλεία το 70% του συνολικού εισοδήματος προέρχεται από τους αγρότες

«Θα σβήσει το αγροτικό επάγγελμα στις περιοχές μας»

Σε ένα νομό που όπως επισημαίνουν είναι αγροτικός και που το 70% του συνολικού εισοδήματός του προέρχεται από τους αγρότες, υπογραμμίστηκε πως ο κλάδος τους θέλει στήριξη και πως σε αντίθετη περίπτωση θα σβήσει το αγροτικό επάγγελμα στις περιοχές μας.

Μάλιστα, όπως επισήμανε στο ilialive.gr ο πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας και Κορινθιακής Σταφίδας Βαλιανάτος, οι τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, δεν πρόκειται να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ, αφού  τα σχετικά πορίσματα που τους κοινοποιήθηκαν, τους στέρησαν και την παραμικρή ελπίδα που είχαν προκειμένου  να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να καλύψουν τα μεγάλα κόστη παραγωγής, χρήματα τα οποία οι περισσότεροι εξ αυτών εξακολουθούν να οφείλουν.

Οι παραγωγοί μάλιστα προγραμματίζουν να προχωρήσουν άμεσα σε σύσκεψη την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2023, στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, προκειμένου να εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι αν δεν βρεθεί κάποια λύση άμεσα ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας θα προβεί σε μεγάλες  κινητοποιήσεις.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024