Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Ραντεβού στο Φάληρο

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Ραντεβού στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Αλεξανδρόπουλο (45’), αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Ιωαννίδη (65’) και η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου θα κριθεί στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης».

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με τον Αλεξανδρόπουλο (45′), αλλά οι Πράσινοι ισοφάρισαν με τον Ιωαννίδη (65′) και η πρόκριση στους «8» θα κριθεί στο Φάληρο (17/1).

Οι δύο ομάδες πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα παιχνίδια του πρωταθλήματος που ακολουθούν, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ (14/1, 20:30) στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής, ενώ ο Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας με την Κηφισιά (17:00).

Ετσι ξεκίνησαν

Ο Φατίχ Τερίμ ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Λοντίγκιν μπροστά από την εστία και τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Αράο και Μλαντένοβιτς στην τετράδα της άμυνας. Οι Πέρεθ, Τσέριν και Μπερνάρντ ήταν στη τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Τζούρισιτς, Αϊτόρ και Ιωαννίδη στην αντίστοιχη της επίθεσης. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ από την άλλη, παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Ορτέγκα στην άμυνα. Οι Έσε, Καρβάλιο και Αλεξανδρόπουλος ήταν οι τρεις στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών, με τους Ρίτσαρντς και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Ναβάρο στην κορυφή της επίθεσης.

Αλεξανδρόπουλος και 0-1!

Τα πρώτο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 19’ ο Μπερνάντ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Πασχαλάκης. Εξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Μασούρα, αλλά ο Λοντίγκιν έπεσε και μπλόκαρε. Στο 28’ ο διεθνής άσος βγήκε ταχύτατα στην κόντρα για τους Ερυθρόλευκους, έκανε το γύρισμα από δεξιά στον Ρίτσαρντς, αλλά την τελευταία στιγμή απομάκρυνε ο Κώτσιρας, πριν ο Βρετανός εκτελέσει.

Λίγο μετά το μισάωρο ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ, αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, καθώς τραυματίστηκε ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο και άφησε τη θέση του στον Μαντσίνι. Στο 39’ ο Αϊτόρ δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 45’ τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Αλεξανδρόπουλο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρβάλιο, ο διεθνής μέσος των Πειραιωτών σκόραρε με ωραίο γυριστό σουτ και έκανε το 1-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, που πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ.

Αλλαγές από τους προπονητές

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Φατίχ Τερίμ έκανε δύο αλλαγές, με τους Σπόραρ και Βρμπιτς να παίρνουν τις θέσεις των Μπερνάρντ και Αϊτόρ. Στο 54’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βρμπιτς έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Πασχαλάκης. Ένα λεπτό αργότερα ο Κάρλος Καρβαλιάλ απάντησε στις αλλαγές του Φατίχ Τερίμ με τον Ποντένσε αντί του Ρίτσαρντς. Στο 60 έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Καμαρά και Κίνι αντί των Αλεξανδρόπουλου και Ορτέγκα, με τον Τερίμ να ρίχνει επίσης στο παιχνίδι τον Βαγιαννίδη αντί του Κώτσιρα.

Ισοφάρισε ο Ιωαννίδης

Στο 65’ ο Ιωαννίδης, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι, ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 73’ ο Καρβαλιάλ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Φορτούνη και Γιόβετιτς αντί των Μασούρα και Ναβάρο. Τρία λεπτά αργότερα ο Γιόβετιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 86’ ο Φορτούνης βρέθηκε απέναντι από τον Λοντίγκιν και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Αράο. Στο 90+1’ ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρία με τον Ιωαννίδη. Μετά από κόντρα σε σουτ του Μαντσίνι, η μπάλα στρώθηκε στον Ιωαννίδη, αυτός σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Πασχαλάκης απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Βρμπιτς από αριστερά, ενώ στη συνέχεια ο Ντόι έδιωξε πάνω στη γραμμή τη σέντρα του Μλαντένοβιτς, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα στη Λεωφόρο να δείχνει 1-1.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (61′ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (46′ Σπόραρ), Αϊτόρ (46′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Τζούριτσιτς (38′ λ.τ. Μαντσίνι).

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (61′ Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (61′ Καμαρά), Έσε, Μασούρας (73′ Γιόβετιτς), Καρβάλιο, Ρίτσαρντς (56′ Ποντένσε), Ναβάρο (73′ Φορτούνης).

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024